14/3/15

"Fer saltar el Tap" amb Terrassa en comú



El projecte municipalista a Terrassa d'ençà la transició de la dictadura a la monarquia s'ha esgotat completament.
Hi ha un tap institucional i de certs partits que bloqueja el canvi. Hi ha un tap, en part generacional, que prioritza el passat a les necessitats actuals i a les perspectives de futur. Per enfocar mesures d'emergència i xoc ens cal fer saltar aquest tap.
Fer saltar el tap i cercar solucions a les necessitats urgents ciutadanes i veïnals i de les mil-i-una entitats.
EL PSC ja no pot més. Tampoc volem a CiU. Cal un canvi a fons.
Terrassa ha estat una ciutat de fàbriques i lluita, plena de combativitat i creativitat.
Terrassa en comú es presentà ahir amb aquesta concepció. La confluència egarense s'ofereix per fer saltar el tap i per desenvolupar ciutat i ciutadania.
Barcelona en comú (Pisarello), EUiA (Nuet), ICV (Camats), Procés Constituent (Domènech) i Podem (Ubasart), van donar un suport complert i entusiasta a la quarta ciutat de Catalunya què és la segona en adoptar la fórmula ciutadana de les confluències unitàries "en comú".
Nuet va guanyar els aplaudiments de les participants en les tres ocasions que va clamar per guanyar l'alcaldia de Terrassa (i la de Barcelona), derrotar a Rajoy i al PP a les eleccions estatals, també a Mas i CiU a les autonòmiques anunciades com anticipades.
A la sala força conversa i ànims en castellà, amb participació clara de sindicalistes, tanmateix tots i totes les oradores van fer els parlaments en català, fins i tot escaient.
Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa. Gairebé el 30% de la població de Catalunya concentrada en aquestes tres ciutats que afloren la tendència del futur proper municipalista amb les confluències ciutadanes.
Les fórmules d'enteses, acords, coalicions o partidistes unilaterals donen pas a una mixtura social, partidista, ciutadana de confluència diversa. Les propostes i l'eix programàtic, així com la composició de les persones i lideratges, mostren alhora que som davant d'un fenomen de renovació en clau d'esquerres.
Benvingudes siguin aquestes confluències unitàries. Tindran el repte d'aconseguir nous acords unitaris amb les demés esquerres que no s'han atrevit o no han pogut, o no han volgut formar-ne part.
Una prova cabdal davant la ciutadania serà la capacitat de generar la suficient unitat municipalista per foragitar a la dreta de les alcaldies i els governs municipals, així com al socialisme esgotat o amb trames corruptes.
Un altre element vital serà el seu compromís amb el sentiment popular per la sobirania de Catalunya. Els ajuntaments són un component bàsic de tota via cap a la república catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario