13/6/12

Andreu Nin forma part del llegat de l'esquerra marxista catalana

L'homenatge a Andreu Nin i Camilo Berneri en el 75è aniversari de la seva desaparició, tortura i assassinat en mans de sicaris policia de la KGB i per ordre directa de Moscou, ha estat el 9 de juny al Palau de la Virreina de Barcelona, just el lloc on davant es van emportat a Andreu Nin.
Organitzat per la Fundació Andreu Nin, la i els historiadors Eulalia Vega, Pelai Pagès i Flavio Guidi varen fer un esbós de les persones i del context de revolució i contrarevolució entorn els Fets de Maig de 1937. Fernando Casals va llegir l'article de Victor Serge "On està NIn?" publicat a l'època a la revista La Flèche. Carme Sansa va llegir el manifest preparat per la Fundació, acollit amb emoció. Entre les lectures d'adhesions a l'acte va haver-hi la del diputat Joan Josep Nuet per la coalició ICV-EUiA, membre del grup parlamentari a Les Corts de la Izquierda Plural, secretari general del PCC, recent escollit coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa.
És la següent:
Fundació Andreu Nin. Mª Teresa Carbonell, presidenta. Companys, companyes,
Us trameto la meva salutació i incorporació a l'homenatge a Andreu Nin, en motiu del 75è aniversari d'un segrest i assassinat que no hagués d'haver succeït.
Andreu Nin forma part del moviment obrer i de l'esquerra marxista catalana. La seva aportació és viva en el domini de la literatura i del compromís revolucionari, ens aporta lliçons entorn la unitat des de la Internacional Sindical Roja, amb la defensa de les Aliances Obreres de 1934 i la participació al govern de la Generalitat al 1937. Andreu Nin i el llegat del POUM formen part d'una de les tradicions catalanes que incorpora EUiA. Avui nosaltres, a la seva insistent política per la unitat, li posem el nom de syriza catalana per a mobilitzar i construir alternativa social i política a les politiques neoliberals d'austeritat de la Unió Europea.
Una ferma salutació,
Joan Josep Nuet i Pujals.
Coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).
9 de juny de 2012.

No hay comentarios:

Publicar un comentario