14/6/12

La Mirada Palestina va de Fira a Medinyà

Dels amics (i amigues) Roger i Neus, què a més de guarir cossos i esperits (abans potser en diriem ànimes per assimilació), i de la reconstrucció de cases a Palestina,  fan contes. El passat diumenge 27 de maig Pau Sempre va participar a la 3a Fira del conte de Medinyà. Els membres de la delegació de Pau Sempre de Salt es van convertir per un dia en firaires. A la paradeta s’hi podien adquirir exemplars de la publicació MiradaPalestina, que vol explicar per tots els públics (infantil i adult) dos dels aspectes més determinants pel dia a dia de la població palestina.
Mirada Palestina és el projecte de sensibilització de 5 companys de la brigada de reconstrucció de cases de l'estiu del 2010. I, justament, buscant la relació amb les Brigades de reconstrucció de cases, varem construir de manera simbòlica una casa per la pau.

Neus de Pau Sempre.
Així, totes les persones (mainada, pares i professionals participants a la fira) que passaven per la paradeta de Pau Sempre ens hi van ajudar: van decorar amb els seus dibuixos i missatges per la pau les totxanes de paper que van servir per aixecar les parets de la casa per la pau. Bons missatges i dibuixos preciosos carregats de bon rotllo!
La fira del conte de Medinyà va néixer l’any 2010 en honor a l’escriptor danès Hans Christian Andersen, qui va fer referència a Medinyà en el seu llibre “Viaje por España”.
“... unos cuantos campesinos de Bàscara acudieron a nuestra ayuda; ninguno de ellos llevaba mas que una camiseta, y de esa guisa nos empujaban el coche, otros tiraban de la mulas, y delante de ellos iba el que realmente hacia de piloto, uno que conocía bien el fondo del río; por la parte mas profunda les llegaba el agua hasta el pecho... Dentro del coche tuvimos que levantar los pies para no mojarnos y, por esta vez, salió bien. Al abandonar el pueblecito de Medinyà, avanzada ya la tarde, el trafico de la carretera iba haciéndose mas intenso y animado según nos acercábamos a Gerona: daba la impresión de haber feria o de que se clebrase una gran fiesta en el pueblo...”  Viaje por España. Hans Cristian Andersen, 1862
D’aquí va sorgir la idea de fer una fira inèdita, engrescadora i amb el conte com a protagonista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario