21/5/10

Útils per la defensa dels sous

Útils per la proposta amb la mobilització arreu.

La retallada de sous dels empleats/des públics de l'ajust d'austeritat ja s'ha aprovat pel govern del PSOE de Zapatero. Li donarà suport parlamentari CiU. El conseller Castells del govern tripartit de la Generalitat de Montilla amb el PSC hegemònic ha deixat ben clar que s'aplicarà la rebaixa i arribarà a més gent treballadora que la "pública".

La coalició ICV-EUiA ha posat sobre la taula unes propostes potents per aconseguir ingressos d'on hi ha recursos i diners, i racionalitzar despeses com de les tropes a l'Afganistan o la milionària subvenció a l'església i als cures catòlics, dels Patrimonis, Frau, Societats amb tributació 1 %, i altres. La coalició ha estat capdavantera amb IU, de les propostes polítiques. El consell de govern de la coalició va explicitar que tant a Madrid com a Barcelona defensem els sous públics davant el zapaterazo, es votaria NO si el govern ho aprovava, per tant la retallada no seria una política tripartita. En nom de la coalició, Jordi Miralles i Joan Herrera han demanat una reunió urgent de l'Acord d'Entesa per establir la política tripartita. També es fa la proposta d'una Moció pels Ajuntaments contra la aplicació de la normativa dretana.

Ahir les concentracions van ser exitoses. Moviment, comença la mobilització. Entrem en un altre dimensió. Junt amb els Sindicats que convoquen la Vaga general de tota la gent empleada pública pel proper 8 de juny. Es temps de preparació unitària. Temps de posar tots els nostres mitjans en útils per prepara aquesta Vaga del 8 de juny, per convertir-la en un potent cop al zapaterazo, i en un trampolí per fer més gran i massiva la mobilització, per que s'estengui la consciència treballadora que cal una vaga general per plantar cara a les polítiques dretanes que afavoreixen a les patronals per part del govern PSOE de Zapatero o del govern tripartit del PSC de Montilla.

La posició ferma d'EUiA, ICV, i de la coalició, s'ha de notar arreu. Les assemblees als barris i poblacions i sectors. Els i les parlamentàries al Parlament han de donar el senyal polític com a referent per un tomb a l'esquerra, sense demorar-ne en il·lusions de que a Catalunya serà diferent (en tot cas com passa a la indústria pot ser pitjor). Al govern, els consellers i directors/es generals també han d'alçar la bandera de la defensa dels sous i de l'alternativa de polítiques fiscals d'esquerres.

A les empreses, al carrer, als barris, als centres d'estudis i a les Universitats, amb els sindicats. Posem les assemblees de base i els mitjans i dirigents d'EUiA en funció d'aquesta preparació de vaga general.

Del Butlletí d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario