17/5/10

Inacceptable cap retallada tripartita

Les declaracions del conseller Castells i del president Montilla sobre homologar a Catalunya l'Ajust d'austeritat del govern espanyol del PSOE de Zapatero posen entre les cordes l'Acord d'Entesa i al govern de les esquerres tripartites.

Les respectives executives d'EUiA i d'ICV, i el Consell de govern de la coalició ICV-EUiA, ho ha deixat aquest matí ben clar i català: És inacceptable una retallada "tripartita" de sous del funcionariat i tampoc la congelació de les Pensions. El que s'ha dit a Madrid a les Corts serà també a Catalunya, al Parlament i al govern de la Generalitat.

La coalició està en contra i votarà NO si el PSC pretén imposar les mesures del zapatazo que assumeix Castells i Montilla.

EUiA i ICV avancen tot de mesures possibles perquè comencin pagant les grans fortunes, empreses, bancs i patrimonis, abans de saquejar a la població modesta que treballa; tampoc s'accepta el populisme en contra de la gent aturada i la xenofòbia contra la gent immigrada nou vinguda.

Impulsem una Moció a tots els Ajuntaments per no aplicar la rebaixa al funcionariat i de les Pensions. No donarem suport a la demagògia populista del PP que està fent mocions contra la retallada de les Pensions per colpir més fort a les esquerres i a la gent treballadora.

S'exigeix una reunió de l'Acord d'Entesa que dóna el suport parlamentari al govern tripartit, doncs les mesures contra el funcionariat, les Pensions, i els retalls als serveis i empreses públiques no seran mesures tripartites de les esquerres.

Es recolza amb compromís la Vaga del funcionariat, convocada pels sindicats ara el 8 de juny.

Afegeixo que aquesta mobilització és fonamental per escalfar motors, per estendre consciència de lluita, per contribuir a fons a preparar una Vaga General contra l'Ajust "zapaterazo" i perquè s'han de treure diners dels qui els tenen, i dels poders econòmics que estan provocant la crisis.

El govern de Zapatero està profundament dividit. El govern d'Astúries està a punt de trencar-se si pretén retallar les partides socials que IU no accepta fer. El govern de coalició tripartita de la Generalitat de Catalunya està a l'aire pendent de lleus fils. Ens cal mobilització, difondre les propostes alternatives d'esquerres, aconseguir una alternativa governamental vers l'esquerra, per barrar el pas a les mesures patronals i als governs de les dretes, de CiU a Catalunya i del PP a l'estat espanyol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario