9/10/15

Víctima i botxí

Solidaritat amb Artur Mas? El govern d’Artur Mas va instaurar una màxima en boca de Felip Puig: “Anirem fins el límit de la llei i una mica més”.
La frase pronunciada desprès del 1r de maig de 2011 va ser recordada molts cops: desallotjament de la Plaça Catalunya del 15-M, quan “Rodeja el Parlament”, amb les vagues generals contra la reforma laboral...
Moltes persones van ser detingudes, però allò rellevant fou que els atestats policials van ser coordinats amb la fiscalia i portats a jutjats “amics” que van decretar penes de presó preventiva que van durar setmanes.
La Generalitat, a més, es va presentar com acusació particular. Una clara voluntat d’encarar el conflicte social des de la duresa policial, judicial, mediàtica...tractant la dissidència com l’enemic.
El PP va actuar igual a la resta de l’Estat, en el que va ser un banc de proves de la “Llei Mordassa”. Els casos de l’Isma i el Dani, els recentment jutjats de la Laura i l’Eva per cremar bitllets falsos davant la Borsa o els 4 del Poble Nou, en són alguns dels casos més coneguts i que han aixecat grans campanyes de solidaritat.
L’estratègia de la por fins arribar a l’Audiència Nacional pel “Rodeja el Parlament” en un judici clarament polític.
En tots els judicis la Generalitat demanava penes més elevades que la pròpia fiscalia, fins a 9 anys. En tots ells l’atestat policial, que té presumpció de veracitat, era peça clau. Calia que Generalitat fes d’acusació? En cap cas, per això està la fiscalia.
En tots els judicis s’ha vist que les proves eren nul·les o contradictòries. Perquè va actuar així? Per donar una lliçó, per limitar el dret de vaga, atemorir sindicats i moviments socials.
Artur Mas ara és la víctima de la lògica d’emprar els “límits de la llei i una mica més”. El TSJC l’imputa, juntament amb Rigau i Ortega, pel 9-N. Ara Mas clama solidaritat, però... Es pot demanar solidaritat als qui han patit la seva repressió?
Als qui ha enviat els mossos a reprimir a les PAH per evitar desnonaments, als qui el seu govern a acomiadat, als qui ha fet fora de la RMI, als que pateixen les retallades a la sanitat, a l’educació.. als que veuen amb estupor com el seu partit s’ha finançat amb el 3% i ha estat connivent amb la corrupció?
No és qüestió de solidaritat. No oblidem ni perdonem ni la repressió patida, ni les polítiques austercides... però no podem ser neutrals, de la mateixa manera que denunciem com Artur Mas ha emprat la Fiscalia i les lleis contra els sindicats i moviments socials, cal denunciar la utilització de la Fiscalia i les lleis contra el 9-N, una de les expressions de la voluntat majoritària del poble de Catalunya d’autodeterminar-se.
És per això que Mas està imputat, en una deriva més d’un Estat Espanyol cap a l’autoritarisme incapaç de donar cap sortida democràtica. És per això que exigim la retirada de tots els càrrecs relacionats amb el 9-N.
Mas és alhora víctima i botxí. Víctima en una imputació que implica de facto la imputació de més de dos milions de ciutadans.
De la mateixa manera no és admissible i denunciem que es vulgui aprofitar la seva imputació per maniobrar a favor de la seva investidura com a President, no oblidem que amb la seves polítiques ha estat el botxí dels drets socials, laborals i del patiment de moltíssima gent a Catalunya.

De la Carta de La Aurora.


Retirada de la imputació al president, vicepresidenta i consellera del govern català pel 9-N

No hay comentarios:

Publicar un comentario