26/10/15

L’anhel de Carme Forcadell, presidenta del Parlament


Tanquem l’etapa autonòmica. Un parlament sobirà. Fem un país lliure. Procés Constituent. Visca la república catalana!
Amb aquest programa el vot per elegir a Carme Forcadell de Presidenta del Parlament honora a CSQEP, a Lluís Rabell, a Joan Josep Nuet, a les altres tres persones que l’han votada, a tot el grup parlamentari de Catalunya Sí que es pot, per actuar en funció d’un anhel que, a més de la nova presidenta, és el clam multitudinari del poble català per la seva llibertat.
És un poble que presumeix de seny, disposat a seguir mobilitzat per aconseguir convèncer al conjunt de la població, de que és el moment excepcional de constituir una república catalana, lliure, social, justa i neta.
Una Catalunya que no es vol deixar partir per l’obstrucció i domini de l’estat del regne d’Espanya.
Un país, català, diferent a l’espanyol, que somia respecte i igualtat entre tots els pobles i estats ibèrics i europeus, per tant disposat a cercar les comprensions i suports de la població demòcrata coherent i de la classe treballadora i de les esquerres dins l’estat espanyol.
Entrem en una nova etapa política de polarització, contradiccions i inestabilitat, en la que bull l’esclat de la llibertat.
Poso l’article fet al bloc d’AExRC.
Concisa, clara i contundent: Carme Forcadell
Emoció, il·lusió i compromís. El 9 N 2014 i la Via lliure a la República Catalana han copat la presidència del Parlament.
“Posem-nos a caminar. Encetem el procés constituent. Visca la república catalana!”, conclusió de Carme Forcadell, electa presidenta del Parlament, amb els vots i acord de JxSí (62), CUP (10) i CSQEP (5).
El repte és majúscul. El pas és des de l’ANC popular mobilitzadora al Parlament representatiu institucional de la Generalitat autonòmica del Regne d’Espanya.
El “Ja soc aquí” de Josep Tarradellas, que incorporà la Generalitat republicana de l’exili a l’autonomia supeditada a la Corona del Regne d’Espanya, a el “Estiguem a l’alçada” de Carme Forcadell, que pretén fer un nou camí amb un salt gegantí vers la llibertat de la sobirania catalana.
Carme Forcadell, s’ha presentat com una presidenta del Parlament per tancar l’autonomia i obrir la Generalitat republicana constituent.
L’Acord d’Esquerres per la República Catalana (AExRC), expressava en un comunicat del 22 d’octubre “És l'hora de la sobirania. És l'hora de l'esquerra”: “La representació Independentista al Parlament de Catalunya, fruit de les eleccions del 27S, garanteixen una majoria parlamentària suficient per a l’Inici d’un Procés cap a la República catalana amb la ruptura constituent i la independència de Catalunya”.
La presidenta del Parlament està ben compromesa en aquesta via. Benvinguda.
Adjuntem el discurs de Carme Forcadell:
“Que els somnis del carrer entrin al parlament i els anhels de la ciutadania trobin refugi a l’hemicicle. Estiguem a l’alçada del moment i fem present el futur en aquest procés constituent. Que el llegat d’aquest parlament sigui la creació d’un marc jurídic propi. Nous paradigmes demanen un nou parlament. No siguem esclaus del passat”.
Ha seguit: “Tanquem l’etapa autonòmica i enlairem un nou escenari per al demà. És un moment fundacional. Des d’ara mateix construirem un parlament sobirà que vol representar un territori lliure. Fem un país lliure, ple de ciutadans lliures, que siguem nosaltres el model a seguir”.
“Posem-nos a caminar. Encetem el procés constituent. Visca la república catalana!”

No hay comentarios:

Publicar un comentario