15/10/15

Barcelona en Comú debat irrompre a les eleccions estatals


Municipalisme a les eleccions estatals.
Barcelona en Comú (BComú) ha començat a debatre irrompre a les eleccions estatals del proper 20-D. Aquest divendres hi ha un plenari extraordinari per marcar el rumb a seguir.
Les assemblees han començat a bullir. Es genera il·lusió i entusiasme.
Les opcions sobre la taula són: 1) neutralitat i no intervenció, 2) donar suport a una evolució estatal del maridatge entre Podemos/Podem, ICV i EUiA, 3) generar confluència des de la promoció directa de la fórmula guanyadora de la pròpia BComú, amb l'estel·la de l'alcaldessa Ada Colau.
L'experiència agredolça de les eleccions catalanes, referent a les expectatives frustrades de CSQEP, fa que tothom vagi amb peus de plom. Si li afegim els amors i trifulques entre IU i Podemos és clar que s'ha de buscar una fórmula amb capacitat d'engrescar, amb el protagonisme de la base.
El canvi municipalista i "En Comú" del 24 de maig té recorregut. L'acte de les Ciutats pel bé comú, el novembre a l'Estació del Nord de Barcelona, va ser un símbol significatiu. Les ciutats del canvi tenen quelcom a dir. Veu pròpia. Més des de la base veïnal i barrial que altres opcions directes estatals.
L'estat i les autonomies estan ofegant a les ciutats, potser comença a ser hora que els municipis aixequin la seva veu, defensin la seva sobirania i capacitat d'acció.
Cal foragitar al PP del govern de l'estat. Necessitem barrar el pas a l'ascens de C's. Ciutadans beu de les barriades més populars amb una imatge de regeneració del PP i del Regne des de la dreta més grollera, amb l'impronta contra els nacionalismes supeditats, sobretot el català.
És un miratge nefast que s'alimenta de la divisió i de la manca de perspectives democràtiques radicals i de valors republicans dins les esquerres. C's aprofita la identificació de la llibertat catalana amb la dreta catalana, amb CDC i amb el president Mas.
Ada Colau llegeix el Manifest*.
Un compromís ferm i clar amb ruptura democràtica, inici de sobirania i procés constituent per la república catalana, amb pla de xoc de rescat social, seria un antídot letal per la dreta catalana i l'espanyola, pel PP i C's.
Una perspectiva estatal de processos constituents diversos, confluents, amb els subjectes polítics i sobirania de cada poble, representaria la millor força unitària entre les classes treballadores dins l'estat i els diferents pobles i nacions.
Benvinguda sigui la possibilitat d'una confluència d'esquerres apadrinada i liderada des del compromís municipalista de les ciutats del canvi.
De la Carta de L’Aurora.
* L'alcaldessa Ada Colau llegeix el Manifest del Pacte pel dret a decidir contra la imputació feta pel Tribunal Constitucional estatal pel 9 N, contra Mas, Rigau i Ortega. 13 d'octobre a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario