23/10/15

És l'hora de la sobirania. És l'hora de l'esquerra.


L’Associació Acord d’Esquerres per la República Catalana (AExRC), és una entitat formada per persones de l’esquerra sobiranista, amb predomini de militants i ex-militants de les  organitzacions d’ICV, EUiA i del sindicat de CCOO, que també inclou a persones de Constituents per la ruptura (Procés Constituent), del socialisme catalanista i d’ERC.
Avui el nostre objectiu està centrat en la crida per reforçar un espai social de trobada de l’esquerra nacional de convicció sobiranista, situat al marge de les legítimes rivalitats electorals i partidàries però amb la voluntat  de ser espai de referència.
Den aquest sentit i durant les properes setmanes ens disposem a presentar en els territoris metropolitans de Catalunya els objectius de l’entitat i el seu posicionament polític manifestat en el  manifest adjunt.
Donem la màxima importància a contribuir en el programa de legislatura, així com en la Declaració d’inici constituent cap a la república catalana per part del nou Parlament.

La representació Independentista al Parlament de Catalunya, fruit de les eleccions del 27S, garanteixen una majoria parlamentària suficient per a l’Inici d’un Procés cap a la República catalana amb la ruptura constituent i la independència de Catalunya.
Així mateix, l’amplia majoria de diputats i diputades de l’esquerra sobiranista representades en el parlament han de ser el motor d’aquest procés, creant les condicions perquè  les classes populars n’esdevinguin les protagonistes i fent-lo profundament democràtic. Ara, el conjunt de l’esquerra sobiranista pot i ha de ser la gran protagonista del Procés Constituent cap a la República Catalana. 
Per la qual cosa ens adrecem als diputats i diputades dels grups parlamentaris de JxSi, CUP, CSQEP que garanteixin:
1.- Un govern amb un fort perfil social, que compatibilitzi  el repte nacional amb les aspiracions socials de les classes populars de Catalunya.
2.- Que promoguin l’exercici de la sobirania impulsant un procés de baix a dalt, amb la participació activa dels moviments socials i el conjunt de la societat civil catalana per assentar les bases de la Constitució de la República Catalana.
3.- Que situïn el  contingut social com element principal i dinamitzador de la participació de les classes populars catalanes en la Constitució de la  República Catalana, com a garantia de drets socials, d’igualtat d’oportunitats, de progrés econòmic, d’equilibri territorial, de gestió pública dels recursos naturals, de democràcia participativa i d’innovació i modernitat en la construcció d’un Nou Estat adaptat als reptes del segle XXI.
4.- Que exerceixin la sobirania del Parlament de Catalunya per a crear les estructures d’Estat i accions de desobediència que hauran de permetre la desconnexió progressiva de l’Estat espanyol.
5.- Que promoguin la màxima coincidència possible en les eleccions espanyoles del proper 20D per a exigir un Referèndum vinculant abans de l’estiu del 2016, perquè el conjunt de la ciutadania de Catalunya finalment decideixi en sufragi universal el contingut  de les bases constituents debatudes a la societat catalana. Igualment, per a promoure amb les forces polítiques estatals, un clima de respecte i acceptació que permeti aplicar sense crispacions el resultat del referèndum.
6.- Des de l’AEXRC com Associació independent i obrirem converses amb els Agents Socials,  polítics i entitats ciutadanes per cercar complicitats i compromís en la direcció dels eixos expressats en aquest manifest.
AExRC
22 d’octubre de 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario