7/2/11

Quan maltracten a una dona ens maltracten a totes

La Dània Innab Almaslamani, jove de la Comunitat palestina a la Plaça de Sant Jaume, adreçant-se a les dones catalanes i espanyoles: "... per la meravellosa feina feta tant en el seu territori com en el nostre, van estar aquest estiu passat donant-nos suport de tota mena. (...) quan maltracten a una dona ens maltracten a totes!!!"

Va ésser en el marc de la concentració dels tercers dilluns de mes d'homenatge a les dones assassinades, el passat 17 de gener. Aquest és el parlament complert.

La violència de gènere és aquella que s'exerceix d'un sexe cap a un altre. En general, el concepte nomena a la violència contra la dona, on el subjecte passiu és la persona del gènere femení. En aquest sentit, també s'utilitzen les nocions de violència masclista, violència de parella i violència domèstica.

Aquest any passat 2010 la xifra de dones mortes per violència de gènere és la més alta en tres anys, per agressió de la seva parella o ex parella, tant en àmbit domèstic com en el públic i em pregunto:

què es el que esta fallant???

Nacions Unides assenyala que al món almenys una de cada tres dones, és a dir, més de mil milions de dones, són colpejades, coaccionades sexualment o sofreixen un altre tipus d'abús en la seva vida.

Entenc que la violència vers les dones, la masclista, esdevé una vulneració greu dels drets humans bàsics, i per tant, dels drets de la ciutadania. Les dones tenen el dret a viure lliures de violències masclistes en el seu espai públic i privat, tenen dret a ser ateses, a sentir-se segures i en tot cas, a estar protegides pel sistema públic com a ciutadanes.

Hi han altres maneres de violència contra les dones que es troben en situacions de conflicte com el cas de les dones palestines.

Tant les que viuen en el territori ocupat del 48 com el del 67, reben doble violència. Per un cantó han de defensar els seus drets d’igualtat amb l'home i l'altra, lluitar vers l’ocupació militar Israelí.

La dona Palestina rep violència quant les excavadores israelianes destrueixen la seva llar per considerar-ho il·legal.

Quant els sionistes ocupen i s’apropien de les seves cases, terres, establiments, etc...

Les dones palestines detingudes per raons polítiques, són agredides sexualment per les forces d'ocupació israeliana pel fet de deshonrar-les en públic o davant dels seus familiars, ja sigui verbalment amb amenaces de violació, amb gestos i actes obscens o obligant-les a despullar-se.

Són víctima de vexacions en els controls de les tropes israelianes, les obliguen a aixecar la roba per cerciorar-les que no porten cap tipus d'explosiu.

És violència quant les tropes israelianes assassinen el seu nen, home, pare, germà, etc...

¿No és violència quant la dona ha de passar 6 hores cada dia rodejant el mur del Apartheid per anar a la feina, a l’ universitat, a l’escola o els hospitals?

Des d’aquí les dones palestines volem donar les gracies a les dones catalanes i espanyoles per la meravellosa feina feta tant en el seu territori com en el nostre, van estar aquest estiu passat donant-nos suport de tota mena. Hem de tenir esperança i pensar en un futur on homes i dones ens relacionem d'igual a igual, amb respecte i en una convivència sense violència.

Que s’escolti la veu del nostre poble i les seves dones, les dones som portadores de vida i anhelem la Pau, per tant unim les nostres veus en una sola, per defensar la vida en una Palestina lliure.

Perquè a Catalunya, Palestina o a qualsevol lloc del món, quan maltracten a una dona ens maltracten a totes!!!

Dània Innab Almaslamani

No hay comentarios:

Publicar un comentario