15/1/16

La CUP fa apartar Mas

S’ha fet fora el símbol de les retallades i la connivència amb la corrupció. El nou president anuncia un procés de sobirania d’inici constituent amb mesures socials. Cal mobilització i exercir la lliure decisió ciutadana. El diumenge 10 el Parlament va investir nou president de la Generalitat a Carles Puigdemont de CDC. Dijous 7 a la nit el president en funcions Artur Mas feia en entrevista televisiva un atac destinat a trencar la CUP. El president responsabilitzà a la CUP del fracàs 
del procés de sobirania, al negar-li la investidura i la reelecció. Mas assegurà que no hi hauria cap nou oferiment ni concessions a la CUP, per tant el dilluns matí signaria el decret de convocatòria d’eleccions anticipades.
No ha estat pas així. Mas no ha estat investit.  
El president retallador, Artur Mas, cau, si més no, de moment. És un resultat important de la pressió social popular i de la negativa sostinguda de la CUP. Junt a l’amenaça d’ERC de no repetir JxS i la influència del 20-D amb l’ascens d’“En Comú”. CDC, atrapada en la corrupció, resta colpida i desorientada. La seva refundació genera una gran incertesa en els centres de poder de la burgesia catalana. Recompondre una representació política, amb el principal símbol presidencial fracassat, dificulta sostenir el suport ciutadà de sectors socials diversos que havia aconseguit Jordi Pujol. El desenllaç actual és un govern contradictori. Es decanta, de manera transitòria, el dilema entre el lideratge nacional de la dreta o que esdevingui de les esquerres. El lideratge queda per la dreta (CDC) que manté la presidència (Carles Puigdemont), en co-lideratge amb l’esquerra (ERC) -vice presidència (Oriol Junqueras)- i amb el suport condicional de la CUP (esquerra revolucionària independentista i anticapitalista). Malgrat que en el Parlament hi hagi majoria d’esquerres dins els partidaris del dret d’autodeterminació. Som en un Estat burgès que és el Regne d’Espanya, del que la Generalitat de Catalunya és una Autonomia. La composició del govern de coalició JxS és un híbrid de la dreta burgesa i les esquerres independentistes, amb consellers i conselleres procedents de CDC, ERC, del socialisme i de la UGT. El programa governamental s’anuncia per executar el procés d’inici de sobirania constituent, una nova legalitat catalana diferent de l’espanyola, amb algunes mesures socials sense concreció i cap referència a la corrupció. El govern neix amb una estabilitat precària. Depèn dels i les dues diputades que la CUP s’ha compromès a cedir per garantir el bon desenvolupament del procés constituent de sobirania i independència. La feblesa parlamentària i governamental rau alhora en que JxS i CUP aconseguiren el 47,8 % de vots de la ciutadania el 27-S, sense superar la meitat necessària en unes eleccions anomenades plebiscitàries. Tot i que aquest Sí a la independència forma part de la potent mobilització popular. L’Aurora, organització marxista, ens alegrem i considerem positiu que no s’hagi investit el símbol de les retallades, Artur Mas. Saludem la valerosa acció i decisió de la CUP, mentre respectem les concessions a que la CUP ha estat obligada en el vot (8 Sí, 2 abstencions). Considerem desafortunat el No sense matisos de CSQEP, doncs hagués pogut mostrar amb 9 vots No i 2 Abstencions, una senyal en clau democràtica nacional, alhora de diferenciar-se del vot de C’s i PP. Impulsarem que hi hagi la màxima participació en el procés constituent per la república catalana, des de la defensa vital de les necessitats i reivindicacions de les classes populars. Alhora plantegem que no hi ha justificació per cap treva social al nou govern, ni a la corrupció. 
El 47,8 % del vot per la independència, sobretot amb la mobilització ciutadana per la sobirania i la república catalana han de liderar i enfortir-se per aconseguir motivar el 80% ciutadà que assumeix el dret a decidir. Considerem necessària una confluència, acords o entesa d’esquerres, des d’ERC, CUP, “En Comú” i el sindicalisme, perquè la veu de les esquerres sigui majoritària en el procés constituent. Veiem cabdal el lliure exercici de la decisió ciutadana catalana, sigui amb un referèndum vinculant no supeditat ni subordinat o altres fórmules. Les esquerres hem de fomentar espais democràtics d’acció per la sobirania. La mobilització popular s’ha d’enfortir i preparar pel xoc amb l’Estat i la Constitució que generarà l’exercici de legalitat sobirana catalana. L’Aurora, des del compromís d’EUiA i el d’En Comú, contribuirem de forma pedagògica al bon fi de la ruptura democràtica, el procés de sobirania constituent i a la república catalana.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario