4/7/09

Paraules al sopar POR

Us trameto la salutació en nom del Partit Obrer Revolucionari.

Quatre pinzellades...

* Ja ho veieu. Com diu el tiquet del sopar... Volem reunir forces contra la crisis capitalista. Volem reunir forces treballadores i combatives. Aquesta crisis és mes forta i profunda que d’altres. Accelera la concentració financera, industrial i comercial. Palesa els límits i les contradiccions del lliure mercat i de les bondats del sistema social burgès. Per una tendència obrera, revolucionaria, com volem ser i en part som el POR, les mesures contra la crisis no son les que mantenen i reformen el sistema social i polític actual; les mesures adients son les propostes i polítiques que enforteixen a les classes treballadores, son mesures d’esquerres i revolucionàries que ens permeten fer camí ver una societat socialista.

* Les eleccions europees ens mostren que el procés de la Unió Europea és el de les multinacionals, el de les polítiques de la dreta conservadora. El social-liberalisme ha perdut peu a la UE.

El govern PSOE de Zapatero va sense Nord propi. Vol acontentar a dreta i a esquerra. El president Zapatero es resisteix a la reforma laboral que exigeix la patronal, però no pot impedir els efectes nefasts de la crisis amb la pèrdua de llocs de treball, i milions de gent aturada. La deriva política del govern espanyol s’ha escenificat en la preparació dels Pressupostos. A les Corts, pel matí el PSOE pactava amb IU-ICV, un increment de la fiscalitat per la gent més adinerada; però a la mateixa tarda el PSOE va canviar les aliances per CiU, tot i acabant donant més rebaixes i facilitats a les fortunes.

* Aquí a Catalunya. El POR proposem encetar una reflexió serena en el si d’EUiA, i de la Coalició, sobre on ens porta un govern tripartit què després de cinc anys, dos programes de govern, i una recent actualització per la crisis, en comptes de fer polítiques d’esquerres, fa polítiques pactades amb la dreta.

La Llei d’educació de Catalunya, pactada entre el PSC-CiU-ERC, anomenada de país, és una mostra més de què els fonaments programàtics d’aquest govern, les polítiques bàsiques, no són els que necessita la gent treballadora. Per tant hem de debatre sobre que la manera més útil de fer polítiques d’esquerres, no és pactant-les amb les dretes, sinó fent més forta la base treballadora.

Amb motiu de la càrrega policíaca del 18 de març, varem proposar a EUiA, que la Coalició d’EUiA amb ICV, sortís de la Conselleria d’Interior, i de la gestió de les forces repressives. Ara volem debatre el conjunt de les polítiques i del govern.

Necessitem un govern d’esquerres amb polítiques d’esquerres. Qui obre les portes a la dreta, a CiU, qui obre els continguts de les polítiques i del govern a la dreta, no és la crítica i sana denúncia, ni la mobilització treballadora o ciutadana contra les polítiques de les dretes. Qui provoca el desencís amb el govern, Qui obre el govern a la dreta, sí a CiU, són les polítiques de dretes, de país, pactades amb les dretes; polítiques fetes per la dreta de les esquerres des del mateix govern.

* A la 9a Assemblea Federal d’IU es va plantejar superar els límits de la pròpia IU, per anar ver a la refundació de l’esquerra. L’esquerra a l’esquerra dels socialistes està disgregada, esmicolada, dividida i amb la moral baixa. Les il·lusions en diferents candidatures d’esquerres anticapitalistes en competència amb IU, a les eleccions europees, no han aconseguit el suport electoral suficient. IU segueix amb la responsabilitat de fomentar un canvi profund al si de l’esquerra. Per regenerar teixit social de classe treballadora ens cal tocar de peus a terra. Això vol dir impulsar organismes i mobilització, des del que representa IU. Amb unitat mobilitzadora. Amb la gent sindicalista i regidora.

Arreu de l’estat, i per tant també a Catalunya, ens situem a fons en aquest procés de refundació. No pot ser una operació cosmètica, un vernís per una IU superada pels esdeveniments i dessagnada per les lluites internes. La refundació ha de permetre avançar cap un moviment a la base social, amb una visió unitària i plural, democràtica. L’afiliació del POR ens impliquem a fons amb aquesta procés de forja de nou moviment, des dels corrents Bastida, Redes, Redes-Sarea, amb les aliances, amb les mans obertes i ponts que calgui, per convidar a tota la gent compromesa, a les tendències anticapitalistes i revolucionàries. Ens adrecem a tothom a participar i aportar a un nou moviment de l’esquerra.

Bona nit a tothom.

2 comentarios:

  1. Ja veis que va ser un sopar farcit de bones proteïnes... Enhorabona!

    ResponderEliminar
  2. a més sopar fusió... culinària política musical... l’Obama en va sortir trasquilat. Merci Àngels.

    ResponderEliminar