24/1/15

Celebració per Grècia i Syriza, l'-Esquerra radical.

Grècia i Syriza -Esquerra radical- acaparen amb justícia tota l'atenció. El diumenge electoral disposa de tots els pronòstics per guanyar.
Estem preparat per celebrar-ho. La victòria de Tsipras la vivim d'antuvi com a nostra.
Aquet divendres tarda i dissabte matí Barcelona acull eI Fòrum del Sud d’Europa organitzat per Syriza, ICV, EUiA i IU. És el signe del temps. Més de cinquanta organitzacions i partits d’àmbit europeu debatiran en una alternativa comuna contra la austeritat sota l'estela de Syriza.
Els reptes d'un govern Syriza són de talla colossal. Necessitarem tota la força i l'èpica de la mitologia grega per conjurar els idus i hades.
El Deute greg és una espada de Damocles que posarà a prova la capacitat revolucionària del nou govern de Tsipras. El capital europeu, liderat per l'alemany, no acceptarà una quita fàcil, i una reestructuració com proposa Yannis Varoufakis i Syriza. L'altra repte capital rau en com transformar una economia enfonsada i a la misèria en una font nova de treball.
La ruptura a Grècia tramet una onada de perspectives per enfrontar-se a la crisi econòmica amb una òptica favorable a la població treballadora.
La solidaritat serà cabdal per convertir l'anella grega en l'inici de la ruptura de les cadenes en que s'està estructurant la Unió Europea de les multinacionals i els grans bancs.
Syriza ha fet realitat la coalició d'una munió de grups, organitzacions i partits polítics, que s'han convertit en la bandera del canvi transformador radical. Tsipras encapçala la referència política d'un procés d'anys de lluita duríssima de la població grega, incloses una vaga general rere l'altra.
L'Esquerra radical està a tocar una victòria electoral que expressa un canvi social en el govern. Alhora en l'hegemonia política de la societat grega.
Ens cal obrir força els ulls per copsar el conjunt d'elements socials, sindicals, ciutadans i polítics que desemboquen en aquest diumenge 25 a Grècia i en Syriza.
EUiA va llançar la idea d'una Syriza catalana fa dos anys i mig. Després el concepte de Guanyem Catalunya, per donar cos a la proposta de ruptura democràtica constituent i de república catalana.
Realitzar un camí constituent representa situar-se dins el moviment existent de la ciutadania per la sobirania, mentre breguem per una aliança entre les esquerres, si més no rupturistes del estatu quo. En clau catalana vol dir amb la Constitució de 1978 del Regne d'Espanya, així com amb l'hegemonia política de les dretes espanyoles i catalanes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario