16/1/15

El president s'ha hagut d'empassar el seu Full de ruta: 27 S eleccions sense llista única


Les porres sobre les eleccions ja s'han consumat. A molta gent li tocarà pagar dinars i sopars.
Unes per no creients (qüestió sana en clau científica) en que el president no optés per exhaurir la legislatura, arrapat al PSC. Però Mas ha intuït que l'agonia podia ser infernal. Mentre les files de CiU se li esgarriaven, i la base electoral seguia un trànsit fora de la Casa gran del catalanisme convergent.
Altres perquè l'avançament electoral s'ha demorat a un llarg termini de vuit mesos. Gairebé tres quarts de l'any. I encara se'ls hi afegeix un tercer estol que perjurava amb convicció que hi hauria llista única.
El president s'ha hagut d'empassar tota la seva segura decisió, amb la imatge de que tot està al seu control, pel sol fet que és qui pot legalment convocar les eleccions.
Tanmateix hi ha la ciutadania, la pressió popular amb el clam de sobirania, dret a decidir i independència. I una Entitat com l'ANC, que deu la seva existència al procés profund d'aconseguir la llibertat i sobirania catalana. Vuitanta mil persones entre associades i adherides, junt a les potents mobilitzacions immenses des de fa quatre anys, fan que hi ha hagi una pressió cívica inaudita per fer avançar a Catalunya i la població com a "subjecte polític i jurídic de sobirania catalana.
Mas ni te llista única, ni de país amb la societat civil com ostatge, ni negociació eterna amb l'estat, ni el full de ruta just en el post 9 N. Avui en dia el president disposa de fins on arribin les concessions d'ERC. Un marge de mesos per si gira el vent polític, i si cau alguna flexibilitat des de l'estat. També de quina és la paciència de l'ANC, fins i tot que aquesta Entitat faci ulls clucs a l'emergència social.
Com es pot resoldre fer el país què volem, amb les necessitats bàsiques de la població d'aquest país?
Els Pressupostos 2015 de CiU són antisocials, retallen el país, condemnen els seus habitats i gent treballadora, mantenen els privilegis sense mesures de xoc urgents, eviten el frau i la corrupció. Aquests Pressupostos són un nou greuge per l'avenç de la sobirania i la independència... liderada per CiU. Fins quant ERC dirà que el president l'enganya?
Les eleccions autonòmiques del 27 de setembre vol dir que les eleccions Municipals del maig viuran una ona imparable de sobirania. Una posició ferma i clara a favor de la sobirania de Catalunya és cabdal per a la representació municipalista.
Per EUiA és fonamental convertir la lluita que hi haurà, embogida segons expressió d'un amic, en l'oportunitat de que la dreta perdi l'hegemonia política, que denteta de dècades, perquè passi a ser de les esquerres.
República catalana, Ruptura democràtica, Projecte constituent inclòs amb les eleccions. Aquesta concepció de sobirania vol dir una política econòmica i social entorn serveis públics, drets universals, pobresa zero, neteja de la corrupció i el frau.
“Forçar CiU a fer un full de ruta social i contra la corrupció, a banda del full de ruta nacional que han avançat que faran”, ha emplaçat Joan Mena a ERC; mentre situava les eleccions del 27 S en les “que aprofitarem per fer un canvi, i per decidir-ho tot”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario