3/11/14

Esquerres pel SíSí experimenten unitat per la República catalana i la independència


El Casinet d'Hostafrancs va lluir d'entusiasme i compromís per la sobirania, la llibertat, la independència i la República Catalana. Sí és clar que Sí.
L'aforament va petar. La gent assentada, a peu dret i per terra, el vestíbul a gom.
La il·lusió traspuava consciència combativa i revolucionària d'esquerres. La crida al SíSí pel "nou9N" va ser amena, contundent i aclaparadora.
El SíSí és el motor de la consulta i la sobirania de Catalunya, de la ruptura amb l'estat del Regne d'Espanya, de qui posa el rumb vers la constitució de la república catalana.
El SíSí per resultar coherent i consistent ha de ser d'esquerres amb consciència de catalunya lliure i social: No si val retirades ni pactes espuris de terceres vies, ni neutralitats que divideixen i afebleixen provinents d'esquerres temorenques hostatges de la unitat d'obligada unió amb la Constitució de 1978 i l'estat espanyol.
La presencia a primera fila de Carme Forcadell (ANC) i Múriel Casals (Òmnium), va expressar una altra imatge prometedora. L'esquerra unitària esdevé l'ariet pel futur de la llibertat catalana. I aquest futur ha de ser republicà , lliure i social.
La plataforma Esquerres pel SíSí, mostra la capacitat i possibilitat d'una entesa de l'esquerra sobiranista, independentista i social catalana, amb les opcions federalistes conseqüents.
Si les esquerres ens unim profundament amb l'anhel del poble català, amb la necessària crítica del passat recent i històric, la burgesia catalana i els seus representants, o l'espanyola i l'estat, ho tindran ben cru.
La "Catalan revolution" reneix en el vuitantè aniversari de l'última proclamació de la república catalana el 6 d'octubre de 1934. Aprenen de les nostres derrotes i errors per guanyar a la propera. Aprenen de les victòries i lluita aferrissada del poble i de la classe treballadora catalana per constituir una Generalitat amb una república lliure i social. La independència és la ruptura democràtica, inevitable per la reacció negativa i destructiva cap a Catalunya de l'estat espanyol.
Sara Vilà Galàn va encendre l'entusiasme amb la defensa de les revolucionàries kurdes de Kobane, i amb el clarivident "Mai més un poble al servei d'una Constitució"
L'altra concepte cabdal de la dotzena d'oradors i oradores va ser "La República Catalana serà d'esquerres (o no serà)".
El proper diumenge del nou9N tothom a votar. A votar SíSí, a denunciar i mobilitzar-se. Votarem per sobre de totes les prohibicions. desacatarem i desobeirem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario