13/11/14

El 9-N ha estat un èxit: Eleccions constituents, República catalana lliure i social



Declaració de L’Aurora-om després del 9-N

Eleccions constituents!

Cap a la República catalana lliure i social
La gent ja ha parlat. Més de 2.300.000 persones, han votat aquest 9-N. I encara segueixen votant fins el 25-N. Tot un Tribunal Constitucional i un govern autoritari, totes les pressions, amenaces, intents de posar por al cos als voluntaris i voluntàries, …han estat inútils. 2.300.000 persones s’han mobilitzat desacatant la legalitat de l’Estat Espanyol. El 9-N ha estat així el inici de la ruptura democràtica a Catalunya.i una mobilització popular de les més grans que hi ha hagut a Europa
Ha estat un èxit del poble mobilitzat i és ridícul buscar comparacions estadístiques per desvirtuar-lo. El president Mas, ha volgut però capitalitzar-lo, en un intent de recomposar una CDC desprestigiada pel la corrupció dels casos Millet i Pujol, amb una llista “patriòtica” encapçalada per ell en unes eleccions disfressades de “plebiscitàries” o de “consulta definitiva”. Sens dubte, és la voluntat de mantenir l’hegemonia social que permeti a les elits seguir amb l’agenda neoliberal. Però no ho tindrà fàcil, doncs si hem arribat fins aquí ha estat bàsicament per la pressió popular, els partits sobiranistes d’esquerres i, sobretot, per l’ANC. Un breu repàs a les hemeroteques de només fa unes  setmanes en mostraria totes les ziga-zages que el govern Mas ha fet patir al 9-N.
Però l’Estat Espanyol i el govern Rajoy, incapaç de donar solucions democràtiques a la voluntat majoritària dels catalans, incapaç d’entendre les raons i els perquès, incapaç de mostrar res més que menyspreu cap els milions de catalans que s’han mobilitzat…emprarà la fiscalia amb una querella contra el govern català com a eina política per judicialitzar el conflicte i que no farà més reforçar i sumar arguments a la independència de Catalunya i sumarà a molts en una campanya d’autoinculpació d’haver participat, votat i desacatat al Tribunal Constitucional i de denúncia de l’Estat Espanyol com es va fer amb els centenars de milers de signatures recollides el mateix 9-N.
La majoria del poble de Catalunya porta ja quatre anys mobilitzant-se, exigint el seu dret a decidir lliurement, en pau, com a nació. Des de que se li va retallar el Estatut votat en referèndum no ha parat de créixer la mobilització. I aquest moviment,  creix i creixerà  doncs  la solució passa per la decisió del poble i no per un acord de les elits en un despatx. Tota millora de les classes populars, de la que ho passa malament cada dia amb les retallades, a l’atur, amb els desnonaments, amb la manca de futur pel jovent, tot, passa ja per un canvi radical de la relació amb l’Estat Espanyol i el Règim monàrquic que nega el pa i la sal.
No ens amaguem que per, L’Aurora-organització marxista, la llibertat de Catalunya ha de donar pas a una República Catalana basada en els valors de llibertat i la justícia social, lliure de pobresa i corrupció.  Això és el que hem defensat en la campanya unitària d’Esquerres pel SíSí que ha agrupat múltiples organitzacions socials, veïnals i polítiques.
Falta feina a fer. Encara hi ha sectors de les classes treballadores que no participen en aquest procés. La confluència entre la reivindicació nacional i les reivindicacions socials és la condició perquè la majoria de la classe treballadora s’incorpori al procés. És també la condició perquè hi hagi majories socials partidàries de la república catalana.
Si l’Estat bloqueja totes les possibilitats de fer una consulta o un referèndum que generi un mandat democràtic, caldrà que aquest es generi en unes eleccions que haurien de ser constituents i per tant no només es definissin per quin tipus de relació volem amb l’Estat, sinó quin tipus d’Estat volem i això no ho podem fer amb una llista única o com li agrada dir a la dreta “patriòtica”.
No volem un país on el govern segueixi el dictats de Juncker o Merkel, que continuïn l’austericidi i les retallades, els desnonaments, desmantellament la privatització d’hospitals i sanitat, el desballestament de l’educació pública, la manca de suport i finançament als petits empresaris, a la pagesia, amb atur massiu, amb manca de futur pels joves amb estudis i professions, amb manca de suport per la investigació i innovació? Volem seguir amb un país així, tal com ha sigut amb el govern Mas? Es suficient ara posar una “paga extra” en els pressupostos per canviar la imatge d’un govern neoliberal i retallador?
Ara les esquerres han d’espavilar, canviar els seus hàbits i vells rituals i posar-se al capdavant del procés constituent. Totes elles són les que tenen un programa realment social, realment “de país” –i no d’uns quants que es consideren ells el país-, de la majoria social i transversal que conforma avui Catalunya, des de la classe treballadora fins als petits i mitjans empresaris, pagesos, joventut, nouvingudes. Aquesta és la unitat que hauríem de fer.



Aquesta unitat o entesa de les esquerres, per L’Aurora organització marxista que formem part d’EUiA, hauria d’anar des d’ERC, socialistes sobiranistes, ICV, EUiA, CUP, Podemos, Guanyem, junt amb CCOO, UGT, CGT, IAC i altres sindicats de classe, d’estudiants, moviments socials com la PAH, les AAVV o les moltíssimes persones significatives del món associatiu, cultural, artístic, professional, investigadors, tècnics… Aquesta unitat a favor de les classes populars i treballadores sí pot conformar un nou govern que ens porti a la República Catalana.
Per les esquerres d’aquest país la independència ha de ser alhora la lluita per l’hegemonia social de les polítiques a favor de la majoria del poble, per l’hegemonia social dels valors de les esquerres i alhora encapçalar el procés constituent cap a la República Catalana, amb una Constitució feta des de baix amb tota la ciutadania, a les assemblees per barris, amb els sindicats, empreses, centres d’estudi, ha de començar a discutir ja quin país volem.
Les classes populars i treballadores no hi tenen res a perdre amb una República Catalana i les condicions materials sota el Règim de la monarquia són cada cop més insuportables i alhora donaran un cop de mà a la resta de pobles d’Espanya a deslliurar-se d’aquesta elit que no para d’empobrir a la majoria de la societat alhora que impedeix als pobles conviure lliurement per pròpia voluntat en una federació de repúbliques.
El futur comença ara. Eleccions constituents ja!
11 de novembre de 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario