20/5/14

L'ANC crida a votar les coalicions que defensen la consulta incloent a ICV-EUiA


Clar i ras per les eleccions europees del proper diumenge 25 de maig. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha anunciat en roda de premsa el posicionament de cridar a votar; ha demanat de fer-ho amb el vot per les coalicions favorables a la consulta del 9 de novembre: CiU, ERC-NCat i ICV-EUiA.

Assemblea Nacional @assemblea  ·  16 h .@ForcadellCarme: "El 25M us demanem el vot per les coalicions favorables a la consulta del 9N: CiU, ERC-NCat i ICV-EUiA" #25MVotaConsulta

Carme Forcadell ha insistit que "Hem d'anar a votar els eurodiputats que portin la consulta a Europa".
L'ANC va fer unes consultes amb els partits, amb vàries trobades entre representants de les entitats civils compromeses en la consulta 9 N i un treball amb els partits. Es va aconseguir concentrar en quatre punts el sentit de defensar i trametre a la Unió Europea la Consulta per decidir a Catalunya. La consulta es una de les 10 prioritats de la coalició ICV-EUiA. Per l'ANC ha resultat satisfactori, con s'ha dit: "s'havia aconseguit amb èxit l'objectiu dels punts comuns que proposava l'entitat de cara a les europees".
"Necessitem que molts diputats i diputades expliquin a Europa que els catalans volem votar el 9N, que exercirem el nostre dret d'autodeterminació, que som ciutadans europeus i com els escocesos volem votar"', ha explicat Carme Forcadell doncs "es tracta d'anar a dir que volem decidir el nostre futur, es tracta de democràcia".
En el posicionament del nou Secretariat Nacional, l'ANC demana el vot per les coalicions independentistes (les que impulsen CiU i ERC) o que estan a favor del dret a decidir (ICV-EUiA)". "Amb el nostre vot direm a Europa que som un poble i que volem votar. Amb el nostre vot pels partits favorables al dret a decidir direm que tenim dret a determinar lliurement el nostre futur polític col·lectiu".  
No s'inclou a la CUP al no presentar-se a les eleccions, tot i que des de l'esquerra i jovent entusiasta defensa incondicionalment el dret a decidir, la consulta i la independència.
Aquesta crida de l'ANC prepara la mobilització i la lluita democràtica, "revolucionària" li agrada emfatitzar a la presidenta Carme Forcadell, per ampliar la força ciutadana i social a exigir i aconseguir el Volem Votar Si o Sí a la consulta catalana del 9 de novembre.
EUiA està ben preparada per contribuir, amb la seva visiósocial d'esquerra transformadora treballadora, a que el moviment popular s'obri pas contra els bloquejos del govern de l'estat i dels partits del "bipartidisme" del PP i del PSOE, així com d'altres defensors de la continuïtat de la Constitució de 1978 amb l'estat del Regne d'Espanya (UPyD, C's).
La defensa de la República Catalana i l'obertura d'un projecte constituent per a Catalunya, és l'estratègia política que permet el compromís de ruptura democràtica a l'estat espanyol. Els ideals i concepció republicana democràtica, catalana i espanyola, han de cercar la flama i la força del municipalisme, dels pobles i de les classes treballadores per fer realitat la consulta. 

Vota l'Esquerra Plural -ICV-EUiA-

No hay comentarios:

Publicar un comentario