15/5/14

Drets contra la violència vers les dones


L'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó ha fet que els partits suspenguessin la campanya electoral dilluns passat. En canvi més de 30 dones assassinades aquest any i ni tan sols un minut de silenci oficial per part dels governs i dels partits. Les dones mortes per violència de gènere no disposen dels mateixos drets i respecte.
Ens colpeix el segrest de les dues-centes nenes nigerianes, la més vil vulneració dels Drets Humans relegant a les dones a ciutadanes de segona categoria. Les dones són hostatges amb menys drets com a persones que els homes.
El govern de l’Estat amb el PP de Rajoy y Gallardón té preparada per després de les europees la llei contra els drets sexuals i reproductius que ens torna als més obscurs temps del franquisme. Torna a la tutela i a la no llibertat de les dones a decidir sobre el propi cos. Torna a fer tabú l’educació sexual als centres d’estudi.
El PP rebaixa més d’un 30% els pressupostos per  la igualtat efectiva, per la prevenció i per l’atenció a les dones, tancant serveis bàsics arreu de l’Estat. CiU segueix el camí mentre condemna a la desaparició a les entitats i serveis d'atenció a les maltractades.
El Govern de la Generalitat de Catalunya de CiU no es pot aixoplugar dient que la crisi no deixa marge econòmic i polític, o en "l'estat o Madrid ens roba",  doncs cal que desenvolupi la llei pel Dret de les Dones a l’eradicació de la violència masclista en totes les seves conseqüències; per tant, amb pressupostos adients, per als recursos a la prevenció i atenció.
CiU vota amb el PP al Congrés contra les polítiques socials mentre ploriqueja a Catalunya.
L’atenció i prevenció adient contra la violència masclista és una necessitat bàsica per una política europea.
Un procés constituent per una Europa de la ciutadania i dels pobles, social i democràtica, ha d'incorporar els drets i igualtat de les dones, amb la consciència, la voluntat i les lleis per eradicar la violència de gènere masclista.
Un procés republicà europeu, des de la base social més íntima, local i municipal serà legítim i de futur amb la mobilització feminista.
Cap treva a la desigualtat, a les supeditacions i a la moral d'una societat patriarcal que en els fets privats i públics considera a les dones propietat dels homes. Cap tutoratge que limiti l'emancipació de les dones.
Ens unim a la crida i signem el manifest de la Plataforma unitària contra les violències de gènere: el dilluns 19 de maig a les 20h a la plaça Sant Jaume.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario