3/11/17

Una entesa ciutadana per la república catalana


Acords de L’Aurora 1 de novembre.

Ciutadella. Llibertat presos polítics.
1. La rebel·lió catalana està en una cruïlla. O fa un salt endavant amb una nova acumulació de forces per l’inici constituent construint una república, o la mobilització immensa i la legitimitat aconseguida pot quedar dividida, i fins i tot derrotada.

2. Reconeixem la República Catalana, proclamada pel Parlament per la pressió democràtica popular, amb el fonament del Referèndum 1-O, junt amb la mobilització 3-O de defensa de la repressió. Denunciem l’abandó i falta de resposta mobilitzadora de la direcció del moviment i per part del govern. Cal la coordinació de totes les entitats cíviques i organismes com les escoles obertes, els comitès de defensa del referèndum, la taula per la democràcia, l’ANC, Òmnium i altres, inclosa l’assemblea de càrrecs electes.

3. Rebutgem el 155, cridem a retirar la seva aplicació. El 155 genera la limitació i retrocés de les condicions i llibertats democràtiques. El govern de l’Estat suspèn el govern, president, actuació governamental i representants legítims de Catalunya. L’aplicació del 155, la repressió contra els responsables polítics, és una expressió de la crisis política del règim del 78 i de la Monarquia. El moviment a Catalunya necessita de la solidaritat, aliança i col·laboració de les persones i organitzacions demòcrates de tot l’Estat. El 155 va en primer lloc en contra de Catalunya, però de guanyar i imposar-se  afectarà a les llibertat del conjunt de l’Estat. És hora d’establir relacions i proposta per organitzar accions i mobilització de protesta arreu de l’Estat contra el 155.

4. Les eleccions del 21 D, convocades per l’Estat a Catalunya, emparat en el 155, tenen menys garanties democràtiques que les existents l’1-O. El 21-D pretén dividir el poble català, separar els sectors sobiranistes, independentistes i republicans, en fi, derrotar la mobilització popular que ha fet eclosió amb el referèndum i la proclamació republicana.

Llibertat Jordis, 17-O.
5. A la cruïlla en que som la rebel·lió republicana mesura la força, lideratges i alternatives respecta la confrontació immediata o diferida amb l’Estat. Hi ha reflexió i maduració política accelerada, en un ambient de voluntat de prosseguir la lluita sobiranista i republicana. El moviment ciutadà es manté amatent i potent, disposat a la lluita per aconseguir consumar la construcció sobirana republicana. En tot cas la legitimitat republicana cal guanyar-la amb la mobilització popular i institucional.

6. Tot i que en principi hem considerat la possibilitat de fer boicot a aquestes eleccions del 155 estatal, el decantament pràctic popular, de les entitats ciutadanes i forces polítiques, va en el sentit de participar el 21 D. Per tant ens plantegem convertir-les en una nova fita, en la que derrotar electoralment el bloc constitucionalista, unionista, monàrquic i el bloqueig estatal, per obrir l’escenari constituent de construcció republicana.

7. Considerem que hem de defensar i explorar totes les possibilitats per aconseguir un bloc civil i polític que representés i fora referent de l’1-O republicà i 3-O sobirà. Una entesa o aliança ciutadana per la república catalana.

8. Eixos centrals:

a/ llibertats Jordis i tots/es presos polítics.
b/ Retirada 155, anul·lació de les mesures d’intervenció i de bloqueig del govern de Catalunya,
c/ Mesures:
c.1/ Aplicar les lleis socials que aprovà el Parlament i el Tribunal constitucional rebutjà.
            c.2/ Augmentar el salari mínim d’acord amb el sindicats. Renta mínima garantida.
c.3/ Fer un marc de relacions laborals que impliqui la derogació de la reforma laboral.
c.4/ Establir amb els ajuntaments la concreció d’una nova sobirania i autonomia municipal; un pacte Generalitat i Municipis, que doni poder i deslliuri de les lleis ‘Montoro’. Acció per habitatge social.
c.5/ Bloquejar, en tot el que sigui possible, tots els pagaments a l’Estat i posar en marxa la Hisenda i Impostos propis.
c.6/ Posar en funcionament una Caixa Ciutadana Pública de Catalunya, amb l’Institut de Finances.

9. Deleguem en el Comitè de Catalunya treballar i proposar disposar de representació parlamentària en la nova situació política. Ens mostrem en disposició de presentar persones candidates sempre que hi hagi una defensa clara de l’1-O, del moviment popular que ho ha fet possible, i de l’inici constituent per la república catalana.

10. Qualsevulla decisió que impliqués variació en les aliances, espai polític i candidatures, ho ratificaríem el dilluns 6-N.

L’Aurora (organització marxista). 1 de novembre de 2017

No hay comentarios:

Publicar un comentario