2/9/16

Objectiu “Comú” 11-S


"Dotar a aquesta Diada d’un sentit integrador, inclusiu, i convertir-la en un moment de commemoració i de reivindicació plural de la democràcia, de la sobirania real i criminalització del dret a decidir i per defensar les nostres pròpies conviccions republicanes i sobiranistes de drets bàsics que corresponen a tothom” (De la Declaració de BComú).
La Diada d’enguany es situa entre una crisi econòmica que segueix fent estralls, un sentiment i mobilització molt potent per la llibertat, la sobirania i la independència, que tempteja com aconseguir la força i la direcció política suficient per una ruptura constituent catalana, així com una investidura estatal sense suficients suports, malgrat el pacte PP-C’s, després de 9 mesos de govern en funcions i unes segones eleccions.
La política presentada per Rajoy a la investidura del Congrés dels Diputats és l’anunci de nous atacs greus a la població treballadora, amb l’explícita al·legació que no hi ha futur per a la sobirania de Catalunya. Res es pot esperar de qui s’entesta a negar la llibertat dels pobles. El PP i Ciutadans estan enrocats en una Constitució de 1978 que rebutja tota decisió lliure sobirana nacional, ni permet cap relació de tall confederal ni federal.
És a les mobilitzacions de la Diada on es cou el futur, social i sobirà, per part del poble i ciutadania mobilitzada. Menystenir o ignorar quan es mobilitza i perquè, la població treballadora, és restar forces al canvi i a la ruptura. El color social català constituent, el tipus de país que es vulgui construir, així com l’hegemonia i lideratge polític, es forja en la lluita i mobilització social i política democràtica. De cap manera amb crítiques àcides i apocalíptiques des de fora.
La manifestació de l’11-S de l’ANC i Òmnium és, des de 2010, la mobilització ciutadana popular més immensa i combativa que dóna el to de l’anhel i el nivell de consciència ciutadana vers la sobirania i llibertat de Catalunya.
Veiem cabdal el fet polític que l'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i lideressa de BComú, i Xavier Domènech, diputat portaveu d’En Comú Podem, hagin anunciat la participació a la concentració convocada per l’ANC i Òmnium. Ho fan “des d’una clara discrepància amb el full de ruta del govern de Junts pel Sí i amb moltes de les seves polítiques, per rebutjar els reiterats atacs a l’autogovern del país i a la criminalització del dret a decidir i per defensar les nostres pròpies conviccions republicanes i sobiranistes”.
BComú i En Comú Podem emergeixen des del canvi municipalista i com una promesa de nova  centralitat catalana per a la sobirania catalana.
Tothom amb l’Ada i el moviment “Comú” aquest 11-S.
El lema de la manifestació 11-S és clar i inclusiu: A punt... avancem República Catalana!
Ruptura o no ruptura? Hegemonia i lideratges d’esquerres o de dretes? Quines aliances s’escauen per bastir una hegemonia amb consciència social i sentiment sobiranista republicà amb la independència?
La millor manera de no donar cap treva social a la dreta catalanista del poder econòmic i polític és enfrontar-se a la involució agreujada orquestrada per l’Estat contra el dret d’autodeterminació i de les llibertats, plantant cara amb la mobilització per les diverses sobiranies.
Si el poble català retrocedís o perdés la possibilitat de sobirania s’imposaria una reacció social i nacional estatal que situaria en pitjors condicions la causa popular i treballadora.
La participació de BComú i En Comú Podem a la manifestació de la Diada contribueix precisament a presentar la perspectiva sobiranista amb una llum social, de canvi municipalista i rupturista.
La majoria parlamentària de JxSí i la CUP és insuficient i fins i tot precària. La moció de confiança a Carles Puidemont del PDC (abans CDC) i de JxSí equival a situar a la dreta catalanista en el lideratge d’un processisme sense fi. Tot i que el Full de Ruta del govern JxSí (PDC i ERC) no sura.
Cal un nou Full de Ruta que inclogui la immensa majoria de la població. Convé que la ciutadania de Catalunya pugui decidir amb un Referèndum, lliure i vinculant. Resulta imprescindible que el moviment “Comú” formi part, amb tot el dret i respecte, val a dir amb les seves pròpies reivindicacions i perspectives polítiques, del moviment popular de la sobirania catalana.
La Diada és alhora un lloc on alçar el clam contra les imputacions del Tribunal Constitucional a la Mesa del Parlament i l’amenaça a la presidenta Carme Forcadell. Imputacions que són una negació de la sobirania de la ciutadania a Catalunya.
El moviment “Comú” en construcció presenta, al participar entre el poble compromès de l’11-S, les propostes de sobirania constituent a Catalunya, la forja de les condicions per una ruptura constitucional republicana.
El clam per la independència s’ha convertit en l’expressió popular de la voluntat de sobirania, de ruptura i de constitució d’un nou estat republicà, situació que podria ser el detonant per un procés constituent a l’Estat espanyol...
No es tracta de passar-se a l’ideari de l’independentisme ni de deixar-lo per part de cada força política, entitat o persones, sinó de fomentar unes aliances de les esquerres entre les forces sobiranistes i les independentistes, complementades per les necessàries aliances democràtiques i progressistes catalanistes.
Anem a una Diada complerta... democràtica, social, internacional, nacional, municipalista. La sobirania va de Treball, Pa, Sostre i Llibertat!
El futur sí que pot ser de ruptura sobirana republicana que vol i engresca la immensa majoria “Comú”.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario