22/9/16

S’inicia En Comú


BComú i En Comú Podem han encetat el diàleg i la reflexió tot “dotant-nos d'eines radicalment democràtiques i per reconstruir la democràcia construïm plegades un nou espai polític català”.
La cruïlla social, econòmica i política ha mostrat la necessitat d’una renovació complerta de les forces polítiques i de les aliances de les esquerres. Les seves característiques s’inscriuen en una regeneració ètica amb voluntat revolucionària i compromís polític de “manar obeint” des de baix de la societat civil.
“Som municipalistes perquè volem reconstruir el poder des de baix” esmenten les bases del diàleg de construcció d’En Comú, i tot seguit “Volem trencar la deriva liberal dels governs de la Unió Europea, l'Estat i la Generalitat amb proximitat i transparència”. Un bon programa d’acció.
El tret més significatiu per aquest nou espai polític català és la voluntat rupturista de “decidir-ho tot”.
Compromís, lluita, mobilització i coherència popular. El projecte de nou partit es basa en una consciència de defensa dels drets universals i socials de forma irreductible.
El nou espai necessita complementar el factor Barcelona ciutat-capital i la regió industrial amb el conjunt de Catalunya. Alhora li cal integrar les mil-i-una causes socials amb el fonamental factor treballador laboral, que supera la persona i la individualitat ciutadana, expressat amb la representació i acció sindicalista.
Respecte a BComú i En Comú Podem l’expressió viva a l’àmbit català és superar la indefinició o l’ambigüitat en la política catalana a Catalunya i a l’Estat del Regne d’Espanya.
Sí que es pot, amb una posició sobiranista constituent radicalment democràtica republicana.
Les temptatives de considerar la llibertat nacional un tema entre altres, quan no secundari, o de dissoldre-ho en un dret a decidir-ho tot, no excusa l’obligada posició democràtica referent al clam popular expressat enguany l’11 de setembre, per les propostes de les manifestacions immenses de República Catalana i Referèndum.
L’èxit de la construcció del nou espai polític català rau en guanyar l’hegemonia popular de la lluita per decidir i conquerir la sobirania i la llibertat de Catalunya.
Per aconseguir-ho s’han de construir les sinergies, les complicitats i les aliances que facin fort a tot el sobiranisme, inclòs l’independentisme.
El projecte En Comú ha de dialogar amb ERC i la CUP i teixir la força suficient per superar les prohibicions i obstruccions a la llibertat democràtica d’autodeterminació que provoca l’Estat del Regne.
“Decidir què volem ser com a poble mitjançant un referèndum... inclusiu i respectuós acompanyat d'un procés constituent que ens porti a construir les estructures socials i institucionals que ens permetin l'exercici de totes les sobiranies”, és la proposta que avança En Comú.
En el decurs d’aquests mesos constituents de la nova formació política, que es basa en la confiança d’una quarta part de l’electorat, així com amb el lideratge potent i carismàtic de l’alcaldessa Ada Colau, és el moment de proclamar la voluntat de nou lideratge de les esquerres contribuint a l’acord i aliança rupturista constituent sobiranista catalana republicana.
Una Catalunya amb Generalitat En Comú, catalana i republicana, lliure i sobirana.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario