30/8/16

L'Ada sobre la manifestació 11-S



“Jo crec que hi ha més motius per ser-hi que per no ser-hi”... “Les reivindicacions dels altres anys segueixen existint”, ha expressat Ada Colau.
La carismàtica alcaldessa del canvi municipalista de BComú ha reblat que convé ser en aquestes mobilitzacions populars com la de la Diada. Estem en un moment especial de forta reivindicació,  és lògic, doncs, defensar el dret de la població de Catalunya a decidir i la legitimitat de les institucions catalanes.
Les reivindicacions socials d’EnComú han d’onejar dins la mobilització popular de la Diada per fer-ne bandera de la ciutadania. El tarannà social és el que pot permetre una àmplia majoria suficient per enfrontar-se i guanyar a les retallades de les dretes espanyoles i catalanes així com a les prohibicions del govern i el Tribunal Constitucional.
Les imputacions a la Mesa i l’amenaça d’inhabilitació a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, són un nou greuge a la legitimitat de la Generalitat i les institucions catalanes. No hi ha ni hi haurà sobirania si Catalunya continua subordinada i supeditada a les decisions estatals basades en la Constitució de 1978.
EnComú defensa tot tipus de sobirania i un procés constituent català. El millor seria poder acordar-ho amb l’Estat però si continua no essent possible cal fer via constituent pròpia. Un Referèndum lliure i vinculant sobre la independència i les relacions amb els pobles i estats d’Espanya i Europa és una necessitat democràtica ineludible perquè la ciutadania pugui decidir el que vol pel país.
L’ANC i Òmnium han de fomentar la inclusivitat de les demandes socials, també dels diversos sentiments de tall federalista que defensen la sobirania catalana, junt al majoritari sentiment sobiranista amb l’anhel d’independència.
Situar la Diada i la manifestació de l’11-S com un suport o pressió pel vot parlamentari a la moció de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, seria dividir i malmetre les possibilitats amb força popular de l’entesa natural mobilitzada.
La confiança amb el president del PDC, abans CDC, i el Full de Ruta de JxSí, és quelcom parcial insuficient per la sobirania i la independència, tot i ser un programa parlamentari majoritari. El vot favorable als pressupostos de JxSí (PDC, ERC) també cal destriar-lo de la defensa de la sobirania i la llibertat CAT.
En canvi a la manifestació de la Diada és natural i obligada la defensa d’institucions i de dirigents de la “judicialització inacceptable”, com ho ha titllat l'Ada Colau.
La unitat de BComú és ferma i sòlida entorn el compromís i la governabilitat pel canvi municipalista. Referent a la sobirania i la independència de Catalunya conviuen sentiments i pertinences diferents, tal com és la societat catalana. Ni més ni menys.
En el procés de construcció d’una nova organització de tipus “En Comú” a Catalunya és cada dia més palès que convé una perspectiva del catalanisme “comú”. Les contradiccions o conflicte entre els idearis federalistes, sobiranistes i independentistes, es resoldran amb una nítida i sana posició democràtica.
La immensa majoria de la base social de BComú i de la votant d’En Comú Podem volen un tomb cap a les demandes socials i vers l’esquerra dels governs de la Generalitat i de l’Estat.
Per aconseguir-ho resulta necessari una aliança entre sobiranistes -incloent els diferents federalismes constituents rupturistes- i independentistes. 

El futur de canvi va cap una sobirania catalana republicana.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario