29/9/16

Fem ruptura, preparem revolució


Sopar de L’Aurora 2016 dedicat al 80è aniversari de la revolució de 1936. Aleshores, un xic abans, es formà el POUM. Enguany, tot preparant una ruptura democràtica forgem el moviment “Comú”.  
La Diada ha fet un nou tomb, República Catalana i Referèndum. El president de la Generalitat ha pres nota i proposa per la moció de confiança “o referèndum o referèndum”, amb acord o sense de l’Estat. La pressió d’En Comú Podem és potent i capgira el Full de Ruta de JxSí.
Les eleccions gallegues i basques han fet guanyadores a la dreta conservadora del PP i a la dreta nacionalista del PNB. A l’Estat el PP pretén governar furgant en la divisió de les esquerres, tot i dinamitant el PSOE.
Tot serà present aquest dissabte 1 d’octubre a la trobada de L'Aurora, a La Sedeta de Barcelona,  entorn un sopar polític, amical i combatiu. A les 9 h del capvespre us hi esperem.
Davant d'una situació política tan convulsa i prometedora, tant a nivell estatal com a Catalunya, aplegar-se, compartir, intercanviar experiències, treure conclusions, sempre és necessari per innovar l'activitat política, per definir propostes i línies d'actuació.
Ens enfrontem a una enorme contradicció. L'esquerra ha avançat més que mai (EnComúPodem guanya les eleccions generals a Catalunya; mai hi havia hagut tanta representació política a l'esquerra del PSOE), malgrat això és encara insuficient per desallotjar la dreta i implantar polítiques favorables a les classes treballadores. Mai el moviment independentista i sobiranista al nostre país havia estat tan forta, havia tingut tanta capacitat de mobilització, i, no obstant això, es demoren els passos decisius per exercir efectivament el dret a l'autodeterminació. El president Puigdemont del PDC i JxSí proposa "referèndum o referèndum", li prenem la paraula. Que no passi com amb Artur Mas, que es va fer enrere a l’hora de signar el decret de convocatòria del referèndum, del 9-N del 2014.
Des de l'esquerra cal apostar per tots els processos que sumin forces per una ruptura democràtica sobirana, que se situïn inequívocament a favor de la voluntat del poble a decidir, per processos polítics que apostin per un nou subjecte polític que superi i actualitzi les exigències de canvi i emancipació.
Del 1936 ens és útil l’esperit i la pràctica revolucionària. Per derrotar a la dreta va fer falta la revolta popular social junt amb una unitat electoral de totes les esquerres. El canvi municipalista aplicat a l’Estat i a Catalunya vol dir ruptura sobirana constituent republicana. La legalitat constitucional del 78 i el Regne són una llosa mortal per la classe treballadora espanyola i catalana.
Al Sopar de L’Aurora us convidem a fer un brindis “EnComú”.
Participeu amb un mail a: msalasy@telefonica.net

2 comentarios:

  1. Muy de acuerdo con todo lo que está presente a día de hoy:
    1.- ? Que salida a la crisis del PSOE Y nuestra postura?
    2.-el voto de confianza a Puig demont. Y LA BATALLA DE los presupuestos.
    3.-Las profundización de las medidas Municipales.
    4.-el nuevo sujeto político Catalán.

    ResponderEliminar
  2. Ricardo, Tus cuestiones están en el centro de las posibilidades de ruptura política en Catalunya y en el Estado.
    En distintas notas en el blog verás ideas al respecto.

    ResponderEliminar