25/6/15

Sí que es pot!



Declaració de Sobirania d'Inici constituent, Ruptura democràtica, Independència. República Catalana. SíSí. Sí que es pot!
Sense subterfugis ni anatemes. L'oportunitat de constituir Catalunya com subjecte polític i jurídic és a l'abast. Cal la legalitat sobirana catalana, en ruptura i desobediència de la legalitat, imposada, de la Constitució de 1978 de l'Estat del Regne d'Espanya.
Un nou actor s'ha incorporat amb força i il·lusió a l'escena política. Un moviment que espanta al poder establert, a l'econòmic, l'institucional, als sistemes partidistes que xuclen del regnes i del bipartidisme emanat del constitucionalisme.
És el "Sí que es pot" ("Sí, se puede") que ha liderat la formació de les confluències "en comú", rere l'estela de l'Ada Colau. I del fenomen Pablo Iglesias de Podemos.
Les eleccions municipals, les confluències "en comú" han guanyat Barcelona, Madrid, València, a moltes altres ciutats. El panorama polític  a l'estat s'ha decantat completament a l'esquerra.
A Catalunya el canvi és cap a l'esquerra, el sobiranisme i la independència.
El president Mas ha reaccionat profundament colpit i irat per la victòria que ha investit Ada Colau com alcaldessa de Barcelona. Mas ha fet xantatge a les Entitats cíviques com l'ANC i Òmnium, però sobretot pretén instrumentalitzar el procés ciutadà de sobirania. Mas l'ha vessat a l'atacar el "Sí que es pot/ Sí se puede" i a l'excloure a l'eix social "d'esquerres".
Oriol Junqueras, líder d'ERC, ha escoltat la marea popular de canvi. Junqueras ha donat suport a la investidura de l'Ada Colau com alcaldessa. ERC veu molt positiu que l'alcaldessa hagués votat SíSí el 9N2014. Ho consolida la campanya de Gerardo Pisarello  propagant la perspectiva de Barcelona com capital de la futura República Catalana. La proposta "Cap una Aliança per la República Catalana" és adient a confluències per un canvi d'hegemonia i lideratge cap a les esquerres.
El 27 S és cabdal per un canvi profund a Catalunya.
Les candidatures han de incloure ben clar i nítid en el seu programa, propaganda i perspectiva, que es tracta d'un Inici de Sobirania Constituent, una Ruptura democràtica, cap a la república catalana. La independència ha de ser inclusiva del fet social i sobretot del "Sí que es pot".
El cicle en que la Generalitat amb Tarradellas, també amb la CiU autonomista de Pujol, va segellar l'acord amb els neo-feixistes d'Adolfo Suarez, ara pot donar pas a una ruptura nacional i social democràtica que instauri una república catalana.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario