22/6/15

El Futur del president

Mas crida a l'ANC i Òmnium a fer una llista amb el president.
El Futur del president és supeditar el procés de sobirania a la seva batuta; instrumentalitza l'ANC.
L'ANC, Entitat senyera de la mobilització i organització massiva catalana es veuria obligada, per la crida presidencial, a liderar una llista transversal amb en Mas que no aconseguiria ampliar i ser inclusiva.
La paradoxa en la que queda sotmesa l'ANC rau en que amb Mas, i una reconversió de CiU/CDC, el procés no s'amplia i massa gent no ho votaria, ans sense Mas s'esberla la unitat democràtica catalana.
Ada Colau, Jordi Sánchez, Múriel Casals.
El rol de l'ANC és civil. La seva funció abasta a tot el cos social ciutadà. L'ANC  ha d'aprofundir el seu desenvolupament per ampliar la mobilització i organització popular. La millor aportació de l'ANC és realitzar la proposta cabdal inclusiva de República Catalana. L'Onze de Setembre, anem a convertir la Meridiana en "el carrer Major de la República Catalana".
El que estan impulsant tant ANC com Òmnium, és que els partits i les llistes incorporin uns punts nítids sobre Sobirania, Inici Constituent, Independència i República Catalana. Així es resolt la paradoxa. Cal que s'asseguri el salt de ruptura, el punt d'inflexió de la legalitat autonòmica del regne a una legalitat sobirana catalana i republicana.
Els ingredients de la crida del president Mas: 1) Reconvertir la llista única de país o del president, en una llista transversal civil amb el president; 2) Oferta de ser-hi o no, amb el suport presidencial i de CDC; 3) Encarrega fer-ho a les Entitats de la societat civil, ANC i Òmnium; 4) Oposa i exclou al "Sí que es pot-Sí, se puede" i a BCN en comú de l'alcaldessa Ada Colau (que va votar SíSí el 9N2014); 5) nega l'eix dreta esquerra; 5) cap esment a la República Catalana.
El President converteix en paper mullat el propi full de ruta signat entre CDC, ERC, ANC, Òmnium i AMI. Mas esmicola els seus compromisos amb ERC. La crida és una OPA hostil a qui va destinada. Hi ha més xantatge que col·laboració. Es pretén supeditar l' independentisme i excloure el sobiranisme SíSí (del "Sí que es pot!").
Tomb municipalista.
El context immediat il·lustra sobre aquesta crida.
La situació econòmica catalana segueix minvant per la crisi econòmica. Les polítiques del govern de la Generalitat colpeixen a la població, agreugen serveis públics i drets, salut i ensenyament. La indústria retrocedeix. Creix el turisme sense beneficiar a la ciutadania que en canvi pateix la massificació i l'encariment del nivell de vida.
D'ençà fa cinc anys, des de l' inici del procés massiu sobiranista, hi ha una pèrdua sostinguda de base social i electoral de CiU. Davallada parlamentària. Retrocés notable a les recents municipals. Daltabaix greu de la pèrdua de Barcelona, liderada ara per la Barcelona en comú i l'alcaldessa Ada Colau.
Ha quedat palès la incapacitat governamental de transformar el 9 N 2014 en sobirania real. El govern del president Mas no ha superat el marc institucional autonòmic del regne. El post 9N ha estat la paràlisi de l'anhel i la il·lusió de tot un poble.
El lideratge de Mas no pot abastar més de la meitat del país. No es pot liderar sense el suport de la primera corona de ciutats que representen el 40 % de la població, i de la segona corona que gairebé arriben al 80 %. Molt menys posant-los en contra.
La crida a que les Entitats de la societat civil li facin una candidatura, val a dir que és la que no pot fer CiU perquè s'ha trencat, ni està en bona situació CDC pel llast de la corrupció, de Pujol i el sector negocis convergent. L'ANC no pot treure les castanyes del foc a CDC i al president Mas.
El futur és d'inici constituent de república catalana.
La crida és una fuita endavant. Mas vol salvar els mobles, els seus. Els confon amb Catalunya. El discurs de no és coherent amb guanyar una majoria real àmplia. L'Atac a BCN en comú, a la il·lusió i mobilització generada pel "Sí, se puede", "Sí que es pot", mostra que no pot guanyar ni ampliar. No ho concep.
L'encàrrec de llista civil és només per qui se'l cregui. Amb això no hi haurà base suficient per la independència.
Mas ha de fer-se a la idea de que pot ser actor dins l' inici constituent, però el director/a, l'escenografia, el llibret, els actors i les actrius principals seran d'unes esquerres cap a la República Catalana, incloents.
Per fer la independència (no només proclamar-la) cal massa crítica ciutadana social i captivar BCN més la Regió Metropolitana industrial.
És l'hora de senyalar que a partir d'ara la senyera i estelada l'ha de portar, liderar, les esquerres.
Superar la paràlisi post 9 N vol dir fer camí de república catalana incloent dels fenòmens populars de ciutadania com BCN en comú.
Seqüència piuladora: Francesc Matas Salla ‏@francescms Qui serà la 1r en dir... "el president va nu"... La llista transversal exclou el ‪#‎SíSí de les ‪#‎SíQesPot.; Vergonyant l'esment al "Sí, se puede" ‪#‎SíQesPot! Alguna s'imagina fer ‪#‎RepúblicaCatalana excloent Barcelona?; Per la Independència, l'‪#‎IniciConstituent i ‪#‎RepúblicaCatalana vital la Barcelona del "‪#‎SiQesPot!".; "Sí q'ès pot!" "sí, se puede!". L'‪#‎IniciConstituent i la ‪#‎RepúblicaCatalana necessita lideratge incloent de les esquerres.; Cants de sirena x ANC @assemblea freni la davallada CDC i Mas. Cal llista x ‪#‎RepúblicaCatalana.; L'esqué "transversal" x blanquejar una CDC desestabilitzada. Al procés li cal lideratge d'esquerres i ‪#‎RepúblicaCatalana; OPA de Mas al Procés i ANC. Mas haurà d'acceptar q el lideratge vira a esquerra i a ‪#‎IniciConstituent de ‪#‎RepúblicaCatalana.; La llista del president Mas, x refundar el referent polític "CDC/CiU" pretén eliminar llast. http://t.co/XqG1Gz6Bj1; CiU es trenca. L'autonomisme del Regne d'Espanya davalla per la pressió popular de la sobirania i la independència. http://t.co/XqG1Gz6Bj1; Inici de la deconstrucció de l'hegemonia de la dreta catalana...; L'ombra dels Pujol i Miret i Prenafeta és allargada. Encalça a CDC.; La polarització sobre Independència i ‪#‎RepúblicaCatalana seguirà determinant les diferents opcions polítiques; Difícilment es pot guanyar l'hegemonia política per l'esquerra apuntalant el govern Mas de CDC.; CiU finiquitada. L'autonomisme del Regne d'Espanya esclata x la pressió popular de la independència

No hay comentarios:

Publicar un comentario