23/6/15

El 27 S es juga l' inici constituent de sobirania per la independència i la república catalana


El 28 S trencarà molts esquemes. El dia següent de les eleccions confirmarà pels fets el caràcter de plebiscitàries de les eleccions, així com si es fa una Declaració Unilateral d'Independència (DUI), o una Declaració d' inici constituent de sobirania per construir una república catalana.
Altres alternatives poden aparèixer durant aquests tres mesos. Les opcions defensores de la sobirania, amb la concepció d' un dret a decidir supeditat a seguir negociant amb l'Estat, mentre en fa tabú de la independència, hauran de sospesar el suport que aconsegueixen, i l'alternativa que pretenen.
Vots, Diputats i Diputades, Il·lusió popular, establiran les possibilitats polítiques immediates i les perspectives. L'impacte a l'Estat està assegurat.
Les eleccions municipals han establert una voluntat de la ciutadania de canvi cap a l'esquerra, arreu de l'Estat. A Catalunya el gir a l'esquerra incorpora l'avenç notori del "SíSí" i de la independència. Alhora amb un retrocés clar de CiU a la regió metropolitana, perdent l'alcaldia de la capital, Barcelona.
Les projeccions fàcils del resultat barceloní, han de corregir-se amb la potent clau nacional que representen les eleccions autonòmiques.
La marea de canvi a les eleccions autonòmiques, no oblidem que són anticipades per l'efecte 9N2014, va a favor d'encetar una sobirania catalana efectiva. El sentiment popular anhela superar l'autonomia supeditada i determinada per la Constitució de 1978 del Regne d'Espanya.
Jordi Sánchez, actual president de l'ANC, ha expressat que el 28 S encara no es podria fer una DUI, en canvi sí es podria iniciar un procés constituent que conduís a la república catalana. La independència es concep com l'element de ruptura democràtica.
Aconseguir aquesta ruptura democràtica amb el regne, vol dir construir la legalitat sobirana catalana. Elaborar des de la participació ciutadana una Constitució catalana, que sigui adoptada lliure i democràticament per la ciutadania.
L'estructuració d'un nou país és el que permet incorporar drets i necessitats socials, de manera que una immensa majoria de la població faci seva la nova legalitat constitucional i li doni suport.
La implicació del conjunt social, sobretot de la majoria treballadora, és el que ofereix la perspectiva del canvi d'hegemonia i lideratge polític a Catalunya; des de CiU (ara amb CDC o la llista amb el president) a les esquerres.
El lideratge polític de la causa de les llibertats catalanes difícilment disposarà d'un suport suficient ampli popular, sinó es canvien les polítiques econòmiques vigents.
Des de l'òptica de les necessitats populars i treballadores convé la màxima unitat de les esquerres. La unitat és el que pot permetre que la possibilitat de ruptura democràtica constituent amb la sobirania pròpia, independent, sigui un pas de gegant en la consecució de les eines econòmiques i socials per fer front als estralls de la crisi econòmica.
La perspectiva política amb la seqüència Declaració de sobirania d'Inici constituent a Catalunya, ruptura democràtica, república catalana, hauria de configurar la centralitat del canvi polític. El símbol de la Independència és com s'ha concretat el clam i l'anhel popular.
EUiA està ben posicionada com a programa troncal en aquesta seqüència rupturista.
ICV defensa un estat propi associat i un referèndum, disposada a canviar si l'Estat segueix bloquejant el dret a decidir.
La CUP promou eleccions Plebiscitàries, Independència, Ruptura democràtica, República Catalana. Inclou a CDC dins la població i el fet democràtic català, cosa que és un fet, mentre defensa el contingut social d'un procés constituent.
El Procés Constituent està per una República Catalana del 99 %.
Albano-Dante Fachin, com a cap de llista de Podem/Podemos, grinyola quan afirma que no te contemplat participar a la Diada de l'11 de setembre, convocada per l'ANC amb el lema de fer de la Meridiana el "carrer Major de la República Catalana". El fet de que no participés el 2013 a la Via Catalana, ni a la V del 2014, no ha de ser obstacle per no fer-ho aquest 2015. Diferent ha estat Ada Colau, quan ha assegurat que l'alcaldessa de Barcelona participaria a la gran concentració-manifestació de la Meridiana.
A la fi en trobarem tothom que posi per nord la república catalana. Sí que es pot!

No hay comentarios:

Publicar un comentario