11/6/15

Canvi, Esquerres, Sobirania



El dissabte serà una festa. L'esperit quinzemaigista s'ha obert pas amb activisme social jove i el fenomen de les confluències unitàries. La marea sobiranista ha pujat amb una vessant de fort contingut social.
Barcelona en Comú (BComú) i l'alcaldessa Ada Colau és el nou paradigma municipalista.
Participació i transparència. Es vol decidir-ho tot. Política coherent amb nous continguts compromesos amb el veïnatge. Pla de xoc. Aliats reals del procés sobiranista.
Noves formes, noves metodologies. Compromís de normes ètiques d'obligat compliments per les electes i càrrecs. Una alcaldessa de la primera ciutat catalana i segona en el Regne d'Espanya amb un sou de 2.200 €.
CiU i PSC estan fent mans i panys per bloquejar els canvis. Des de les Diputacions i els Consells comarcals fins als Ents Metropolitans. ERC tem, mentre dol i vol, alhora, enfrontar-se a CiU.
Tanmateix a les investidures de les alcaldies del dissabte 13 es juga que guanyi el canvi o que el freni la reacció conservadora liderada per CiU. ERC ha quedat descol·locada malgrat el fort increment d'un miler de regidories.
És a Barcelona i a Terrassa on s'està marcant la tendència i perspectiva d'un futur ben immediat.
La Barcelona cap i casal, per tant potencial capital d'una futura república de Catalunya, ha guanyat força amb la victòria de BComú. Ada Colau és clara: "BComú serà una aliada real del procés sobiranista"... "fins a la desobediència si cal... a diferència de CiU".
L'alcaldessa participarà l'11 de Setembre a l'Avinguda Meridiana en la convocatòria de l'ANC i Òmnium amb el lema del "Carrer major de la República Catalana". Barcelona en comú està compromesa i vol participar al procés de sobirania "a la seva manera", per incorporar les necessitats veïnals socials.
Ha estat Terrassa en comú (TeC) qui ha obert el camí de la incorporació dels "En comú" a l'inici constituent per la República Catalana.
Un canvi amb l'epicentre en unes alcaldies on rau una part decisiva de la població a Catalunya.
TeC ha fet un acord amb ERC de profund compromís social i alhora sobiranista: "Una Terrassa protagonista, activa, implicada, necessària i indispensable en l’exercici del dret a decidir el futur polític de Catalunya. La sobirania de Catalunya recau en el poble català. Volem que el govern sortint del 13 de Juny sigui favorable a un escenari de ruptura democràtica i d'inici d'un procés constituent a través de l'exercici de la sobirania popular. ­Promoure i donar suport a les campanyes que puguin realitzar­-se per a reforçar el caràcter constituent de les properes eleccions. Constatem la urgent necessitat de passar de la declaració de sobirania al seu exercici. ­Liquidar tots els impostos que abona l’Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya. ­Donar suport a les accions que el Parlament de Catalunya pugui prendre per constituir la República Catalana".
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario