20/6/15

Ada Colau alcaldessa ofereix la Vara de la ciutat a la ciutadania.


Ada Colau alcaldessa ofereix la Vara de la ciutat a la ciutadania i a l'activisme compromès. Fa just una setmana.
La plaça vibrava. Aplaudia, udolava, xiulava, gaudia. Alegria i il·lusió. Llàgrimes d'emoció. Experiència i inexperiència juntes. El so popular era conscient i amatent. Es vol transparència i decidir-ho tot.
La gent entusiasta va saber distingir a tothom que donava el suport a la investidura de l'Ada Colau com a nova alcaldessa. Barcelona en comú, ERC, PSC i la CUP amb un vot. "Més que un gest" va agrair la nova alcaldessa.
Es van fer silencis respectuosos i silencis vigilants.
Cridòria complerta contra CiU, C's i PP.
Les onze regidories de BCN en comú, junt a la pressió ciutadana i activista, varen aconseguir els vint-i-un vots per la investidura en majoria absoluta. L'Ada Colau lidera en aquest sentit les esquerres barcelonines.
L'alcaldessa fou clara. Ha guanyat la ciutadania, i les mobilitzacions com la de Movistar. Els valors a exercir són diferents, contingut ètic de projecte col·lectiu, comú, de ciutat.
El vot ciutadà a permès el govern de la ciutat, ara cal exercir el poder polític institucional municipal, ans sabem que el poder ben real rau en els poders econòmics, militars, religiosos, de l'administració.
Molta feina a fer. Un repte immens.
Cal força i mobilització. La confluència concretada en Barcelona en comú necessita consolidar-se, ampliar-se en la base activista assembleària barrial.
La pluralitat i representativitat al Consistori ha millorat el pes de les esquerres. Benvinguda sigui. Caldrà saber actuar per aconseguir mesures favorables a la ciutadania i frenar les imposicions negatives dretanes. La CUP ho va expressar com part del seu compromís, enfront de la dreta.
I, "si no complim, si no fem el que hem dit que faríem, si no ho fem bé, si ens apartem del camí, feu-nos fora!". Contundent Ada.
Gerardo Pisarello va esbossar la perspectiva política. Va rescatar el fil conductor republicà i laic de la Barcelona democràtica. El ser bressol d'acollida de ciutadania i gent treballadora d'arreu de l'estat i del món. Ell mateix es va oferir com exemple de ciutadà barceloní català amb orígens transoceànics, castellà parlant per llengua materna, que estima aquesta terra, sent i parla la llengua catalana.
De manera concisa va establir l'orientació sobre el fet nacional que mou voluntats massives. La visió és la d'una Barcelona capital de la futura República Catalana. El dret democràtic a decidir-ho tot, el dret a l'autodeterminació se situa com un inici constituent de sobirania catalana.
La Barcelona de l'Ada Colau serà una ferma i compromesa aliada del procés de sobirania.

No hay comentarios:

Publicar un comentario