9/7/12

Per fer revolució i socialisme

Philippe Ogonowski.
Sempre de lluita en lluita, a cent, convé un espai d'oci i bona companyia, relaxat, veure'ns les cares, coneixen de noves. Tots i totes les persones de L'Aurora i el POR donem importància a aquest sopar anual, a compartir-lo junts i juntes. En nom de L'Aurora i del POR us agraïm la vostra participació.
Sopar 2012 L'Aurora-POR ·
Bona nit a tothom, Bona nit a tots i totes. Companys, companyes,
El panorama és desolador si anem a remolc dels poderosos. Tanmateix tenim importants exemples amb bones notícies, sí, la lluita és la que ens dóna forces i perspectives. La condició per avançar, pel progrés de la gent treballadora, per fer revolució i socialisme, doncs aquesta és la nostra estratègia cabdal, és lluitar i construir-ho en el dia a dia, en l'estratègia política i en la praxis quotidiana.
Aires de Grècia i França hem assenyalat pel sopar, el tiquet es tota una imatge de declaració de principis. També ens cal remarcar aires euskalduns; i... aires de la mineria! Son lluites que hem de compartir i socialitzar. Són les nostres lluites.
...         Aires de Grècia amb la coalició Syriza. Una coalició d'una part de l'esquerra grega que ha aconseguit convertir-se en un referent polític massiu de la població treballadora. Com? Ha plantat cara als rescats, ha plantat cara als dictats de l'euro i les imposicions de la UE, ha fet seva la valerosa lluita grega sense defallir. Ha passat per endavant dels socialistes del Pasok. Per això ha tingut tant d'èxit la idea d'una Syriza catalana. A Grècia, Syriza no ha guanyat encara el govern, però amplia la seva força social i política. La lluita segueix.
...         Aires de França amb el Front de Gauche i la pressió al PSF. La victòria electoral del PSF ha desllorigat l'eix Merkel - Sarkozy. El Front de Gauche està en un procés d'acumulació política, s'ha format per la unitat de l'esquerra del PSF (PG), el PCF, autònoms, tendències del NPA (GU). Avui mateix el NPA torna a debatre de forma decisiva la relació o incorporació amb el FG; la plataforma del NPA anomenada Esquerra Anticapitalista (GA) proposa i decideix tot seguit la incorporació unitària al Front de Gauche, sense deixar l'afiliació al NPA. El NPA haurà de tornar a encarar la relació amb el Front d'esquerres en el Congrés de final d'any.
...         Aires d'Euskal Herria amb EH Bildu, Amaiur. És el progrés més nítid d'un poble i d'una esquerra que no es vol deixar destruir ni sotmetre. Que vol guanyar la seva llibertat. Després de deu anys de moviment il·legalitzat, han aconseguit la legalització de Sortu. Visca Sortu legalitzada! Molta feina queda en el tinter. Alliberar Otegi, l'acostament de les persones empresonades basques, l'Amnistia, la normalització política i en la pau. I, el què és cabdal, aconseguir que el poble basc pugui decidir.
... Tots/totes som MINERS i MINERES. Més aires on emmirallar-nos.  Visca la Marxa negre de la mineria, Visca la ferma lluita de les conques mineres. Tothom a Madrid l'11 juliol. Preparem la rebuda d'aquests destacaments d'irreductibles. La seva llum a la nit ens il·lumina de com enfocar la crisi, lluitant. Els miners i les mineres ens mostren la defensa del treball com a font de vida. Visca la CIÑERA minera! Visca la mineria!
El 10 de juliol serà el 2n aniversari del clam massiu ciutadà del poble català: deia i diu "Som una nació" "Nosaltres decidim". Sí, toca decidir, amb una Consulta vinculant. En el programa del POR tenim inscrit la "unió lliure entre els pobles", unió i lliure, unió treballadora en la llibertat, des de les "repúbliques lliurement constituïdes en les nacions de l'actual estat espanyol...". La nostra concepció federalista és amb el dret a l'autodeterminació, des de la llibertat d'escollir. A Catalunya, als Països catalans, llibertat! Volem que la ciutadania i la nació catalana,  la població treballadora, ha de poder decidir sobre formar un estat, una república catalana, que estableixi llaços solidaris i fraterns, federals, amb els altres pobles, nacions i estats de l'estat espanyol i d'Europa.
La lluita contra la crisi, les conseqüències nefandes de les retallades, del rescat, mobilitza unes parts de la classe i de la població treballadora; però la gran massa aturada i la qui treballa, és una majoria aterrida, atemorida i paralitzada. Les majories del PP al govern de l'estat, les de CiU amb el PP a Catalunya viuen sobre els estralls de la crisi, i de la disgregació i desorientació treballadora.
Recomposar l'esquerra és una tasca titànica inevitable, imprescindible, una tasca cabdal. Veiem que amb l'experiència del recents acords entre les esquerres i del tripartit necessitem fer un altre camí unitari. Un camí d'esquerres amb lideratges diferents, uns lideratges que no es sotmetin a les imposicions dels amos dels mercats i dels capitals.  
El tomb a EUiA amb la 6a Assemblea ens posa a voler navegar amb l'aire provinent de Syriza. L'Assemblea d'EUiA ha estat un èxit de tothom, de tota l'afiliació, també nostra. EUiA  gira al compromís amb els moviments socials  tal qual son, no com ens agradarien que fossin, i sense instrumentalitzar-los. EUiA gira a la defensa i lluita pel Dret a decidir de forma conjunta amb Federalistes, Autonomistes i Independentistes. EUiA ha superat una fase, ha cridat a combatre a d'independentisme i sobiranisme de dretes, per titllar com a legítim dins a la mateixa EUiA a d'independentismes i catalanisme d'esquerres. EUiA assumeix el repte de construir un Nou espai català d'esquerres i ecologista, social i polític, des de la base social i la mobilització, amb diàleg amb les altres forces polítiques. Nosaltres, des de Bastida i, fa un anys escaig,  des d'Arpa hi hem contribuït a aquest èxit d'EUiA, amb molta altra gent de corrents variades. Ara ens cal consolidar-ho des de les tasques col·lectives de direcció; els acords s'han de materialitzar, hem de fer camí amb ells, per tant hem de ser amatents al progrés de les assemblees i de les bases. El que fem és la prova de foc. Amb aquesta òptica prepararem la X Assemblea federal d'IU de la tardor.
Finalitzo i aprofito per convidar-vos a la Jornada de la Fundació Socialisme sense fronteres: "L'esquerra revolucionaria: crisi i llibertat nacional". Serà els dies 29 i 30 de setembre a Baztan, Nafarroa, Euskal Herria, a prop de la mítica població d'Amaiur. En aquesta Jornada reflexionarem i compartirem en diàleg, taules i ponències, amb altres tendències revolucionàries; tendències com el PCC, amb Joan Josep Nuet, i amb l'Esquerra Abertzale (futura Sortu) amb Pernando Barrena.
Bon sopar.
Paraules que vaig adreçar al Sopar de L'Aurora - POR del dissabte 7 de juliol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario