17/11/09

Hem trencat el silenci!


Al concert a la sala Luz de Gas, Montserrat Vilà Planas, coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, va cloure amb aquestes paraules:

Hem trencat el silenci! Les dones no acceptem les agressions! Volem eradicar les violències masclistes!

Aquesta nit i gràcies a la col·laboració i els esforços de totes vosaltres, les dones amb la ciutadania de Barcelona i de Catalunya hem trencat el silenci cantant en homenatge a les dones violentades.

El suport rebut ens encoratja i amb ell podrem avançar en la prevenció i sensibilització en el món educatiu, entre els més petits i la joventut, entre les mares i pares, les mestres i els mestres.

La llei catalana contra la violència masclista diu: “la violència contra les dones és una greu vulneració dels seus drets i un impediment per assolir la plena ciutadania, la autonomia i la llibertat”.

És una violència que surt de la mateixa estructura i cultura de la societat, en tots els àmbits, classes socials i països; s’expressa amb una situació de domini i subordinació de les dones.

Treballarem perquè es trenqui el silenci i la tolerància que encara impera, per eradicar la violència que patim les dones només pel fet de ser dones.

Com diu la Victoria Sau, “la violència és un problema dels homes que pateixen les dones”.

Entre totes i tots, amb el moviment social que representen les 84 associacions i entitats de la Plataforma, anem barri per barri de Barcelona, poble a poble de Catalunya cridant amb força:

Cap dona sense recursos! Cap agressió amb impunitat!

Prou agressions!

Visca el 25 de novembre dia internacional de la NO violència contra les dones.

Trenquem el silenci!

Barcelona, 14 d’octubre 2009.

Els nostres agraïments:

A totes les persones que esteu aquí acompanyant-nos aquesta nit.

A les cantants, Lucrecia! Cristina del Valle! Mone! Monica Green! Más vale tarde que nunca! que han omplert de color i sentiment el Concert!

A Luz de Gas, als músics i tècnics!

A les dones de les institucions compromeses i que han de vèncer moltes pressions!

Fins el dissabte al II Congrés de dones de Barcelona! (el 16 i 17 O)

Fins sempre!!!!

Plataforma unitària contra les violències de gènere

No hay comentarios:

Publicar un comentario