1/8/09

Interior no, gràcies.

Iniciativa ha aconseguit esquivar un possible greu obstacle per a la campanya autonòmica del proper any. Presentar i defensar com a cap de la Generalitat a Joan Saura podia tenir un efecte explosiu negatiu, doncs la imatge de la repressió dels Mossos encara no s’ha esvaït , ni es pot posar en una balança per equilibrar-ho amb altres elements de seguretat positius, com les càmeres a les comissàries, i certes redades contra les màfies de la prostitució.

El fet roent és que la destitució del fusible Joan Olmos només va rentar la cara de l’estament polític oficial de les esquerres tripartides i poc més, ans no va pas calar entre la població i molt menys entre el jovent.

La foto ha de ser una altra si es vol surar. L’ombra del PP és llarga i amenaçadora. El vot útil popular ciutadà, que convé per evitar que el PP guanyi, no inclou a IU ni a la Coalició ICV-EUiA, dins el bipartidisme induït des dels mitjans i de la llei electoral.

Honra a Joan Saura anunciar que no es presentarà. Allibera un gran pes de sobre per ICV, i als coalitzats, a EUiA. Si més no per primera vegada a la vida em trobo d’acord amb el conseller d’Interior del tripartit català, líder de la coalició de la que en formo part i defenso.

En Joan Herrera, secretari general d’ICV i diputat estatal, a expressat que no és necessari, o obligat, que el candidat hagi de estar al govern de la Generalitat, ni què es continuï a Interior.

Signo i defenso aquestes paraules. Una campanya seguint amb allò de “solucions d’esquerres” esdevindria força més coherent, creïble i engrescadora, si expliquéssim les coses pel seu nom, i actuéssim en conseqüència.

Podríem assegurar de forma incondicional el suport parlamentari a la investidura a un govern de les esquerres per impedir un govern de les dretes (CiU) o de la socialvengència (PSC-CiU, o CiU-PSC). I en canvi condicionar totalment el programa i la participació al mateix govern, en funció estricta de que s’establissin en els aspectes fonamentals econòmics i socials, polítiques d’esquerres, sense maquillatges ni trucs verbals. Polítiques que afavoreixin a la gent i la població treballadora, sense passar pel sedàs dels pactes o enteses de país, nacionals, amb la dreta (CiU), favorable a la fi a la petita part de la població que son les classes posseïdores.

Nou escenari. Nova perspectiva. EUiA convé marquem el pas, sempre a l’esquerra, pel bé de la coalició, i de la gent jove i treballadora d’aquest país.

3 comentarios:

  1. Francesc no se trata de personas, de "esconder caras", sino de ideas, más imaginación y menos "políticos profesionales" en los partidos de izquierda

    ResponderEliminar
  2. Benvolgut Francesc: Mentre tu eres de vacances vaig publicar una entrada que crec va en la mateixa direcció del que dius. La pots trobar a:
    http://angelsmcastells.nireblog.com/post/2009/07/26/mes-enlla-de-la-decisio-de-joan-saura.
    Una abraçada, company!

    ResponderEliminar
  3. ICV està per transformar les coses (també les polítiques d'interior). Per viure obsessionats amb "surar" ja està EUiA

    ResponderEliminar