26/4/19

Decàleg: Europa i àmbit Internacional

Decàleg de bases programàtiques de Sobiranistes · Eleccions generals del 28 d’abril del 2019
 


Sobiranistes som profundament crítics amb la Unió Europea. Una Unió composada d'institucions profundament opaques, que ha contribuït a la destrucció de les conquestes socials més avançades dels pobles d'Europa i la cessió per part dels estats membres de les sobiranies nacionals.

Catalunya és un espai subsidiari econòmicament dins la UE amb un centre de decisió completament allunyat del nostre poble i els seus interessos.

Les polítiques actuals de la UE són incompatibles amb el benestar de les persones, es comprova en els tractats internacionals com el TTIP o el CETA, que suposen un retrocés democràtic. Qualsevol alternativa ha de partir d’un canvi profund del model polític i econòmic i d’una recuperació́ de la sobirania dels pobles. És necessària una altra Europa, amb una integració política que sigui veritablement l'Europa dels pobles, on les sobiranies no estiguin cedides i el centre de les decisions es prengui sota els principis d'igualtat i solidaritat entre els ciutadans i les ciutadanes europees, la pau, la complementarietat i la cooperació mútuament avantatjoses i recíprocament enriquidores, entre nacions lliures i iguals. És per això que proposem:

·         Un procés constituent per Europa que permeti crear una Constitució europea basada en la pau, la democràcia, la solidaritat i la cohesió social i ambiental. 

·         La recuperació de sobiranies nacionals cedides a les institucions europees.

·         La transparència de les institucions europees. 

·         La reforma fiscal en un sentit progressiu, que permeti aconseguir l’harmonització fiscal i perseguir el frau i l’evasió́ fiscal.

·         Apostem per un continent que desenvolupi la seguretat i el progrés social a dintre d'Europa i en totes les seves relacions internacionals, amb una política exterior basada en els drets humans, el bon veïnatge i la geopolítica de la pau.

La sobirania és un valor inalienable dels pobles. És per aquest motiu que Sobiranistes som una força política profundament pacifista, antiimperialista i antiingerencista.

·         Apostem pel compliment del dret internacional i la necessitat de reforçar els organismes internacionals multilaterals.

·         Proposem una nova política internacional d’aliances, basada en la política de bon veïnatge, que miri cap a la mediterrània i que abandoni el tradicional vassallatge cap els Estats Units.

La política militar ha de contribuir a les polítiques de pau, a l'estabilització del nostre entorn, principalment de l'arc mediterrani i la frontera sud. En matèria política militar:

·         Proposem la retirada de la OTAN. Aquesta mesura és un factor clau per la pau mundial.

·         Reforcem la idea de no integrar-nos en forces militars multinacionals agressives, alhora que apostem per no cedir-los el territori nacional ni l’espai aeri.

·         Proposem una força militar per a la defensa nacional i democràtica, al servei del poble, que pugui tenir coordinació y cooperació en el marc europeu.

Denunciem la idea de l’Europa fortalesa on les persones refugiades que intenten fugir de les conseqüències de les guerres imperialistes troben com a resposta les polítiques racistes. Proposem: 

·         Una nova política per a la Mediterrània basada en una política exterior d’estabilització i desenvolupament dels països que pateixen guerres.

·         La garantia de vies segures per aquelles persones que han d’abandonar els seus països per causes majors i
·         una política d’asil que atorgui una segona oportunitat real a les persones refugiades.

Som contraris a l’expropiació de les riqueses dels països més pobres, que ho són a causa del món desigual en el que vivim. Per això:
·

·         Apostem per limitar el poder de les grans transnacionals. Exigim que les empreses compleixin els drets humans, laborals i socials, en tot el seu cicle de producció. És per això que proposem una taxa a totes aquelles empreses que no puguin acreditar aquest compliment,



·         alhora que serem valedors del Tractat Vinculant en drets humans per a empreses transnacionals, en procés de negociació a les Nacions Unides. 

·         Recolzem tots aquells moviments i governs emancipadors que lluiten arreu del món per la pau i contra la ingerència internacional, per la seva sobirania nacional, energètica, social i política. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario