11/5/18

Legitimitat de l’acció dels CDR

Una entesa tàcita que planta cara a la repressió involucionista democràtica del bloc estatal 155 es desenvolupa al carrer i al Parlament.
 
La manifestació del 15 d’abril va mostrar un potencial ampli i inclusiu entre el sobiranisme democràtic i republicanista junt a l’independentisme democràtic separatista republicà.

L’Estat del règim monàrquic de la Constitució de 1978, el govern del PP i el bloc 155 esmentat (PP, Ciutadans, PSOE-PSC), resulten incapaços de resoldre la seva crisi política, democràtica, nacional, econòmica i de corrupció.

Davant el moviment republicà català la resposta estatal és una repressió creixent. L’Estat s’endinsa en una regressió continua de les llibertats fonamentals d’expressió i manifestació. La Justícia hi col·labora amb la condemna i presó preventiva, farcida d’imputacions, amenaces, acusacions i criminalització. Malgrat això Ciutadans exigeix més benzina al foc. 

Poca solució política democràtica pot haver-hi per aquesta via. Vivim la impotència d’un règim obsolet que no pot resoldre els seus conflictes.

L’esforç de dividir, desmoralitzar i derrotar el moviment nacional democràtic republicà està furgant en el cos social sense aconseguir el seu objectiu, sotmetre Catalunya.

L’operatiu d’acusació i criminalització de l’Estat contra els CDRs, i les persones que els composen, no és una acció aïllada. L’acompanyen centenars d’imputacions, les condemnes als rapers i als joves d’Alsasua, ni el sindicalisme se’n lliure. 

La caça de bruixes contra l’escola pública catalana adopta la denúncia d’adoctrinament, destinada a emmordassar-la i destruir-la. L’atac al personal docent és del tarannà de l’època franquista.
En el Parlament s’ha obert pas una resolució sobre l’atac als CDR que ‘considera una forma d’acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta’. A la resolució ‘s’insta a la Fiscalia a retirar les acusacions contra activistes dels CDR en l’exercici del dret a la protesta de caràcter pacífic’; hi afegeix la ‘denuncia la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional’.

La resolució s’ha adoptat amb 78 vots de JxCat, ERC, CUP i CatECP. 57 vots han estat en contra (Ciutadans, PSC i PPC).

Joan Josep Nuet ha argumentat el vot favorable de CatECP amb una alerta premonitòria: ‘I quan la democràcia és la criminalització i és la presó i és la persecució comença a deixar de ser democràcia. I com que aquests drets que fruïm ens van costar tant, espero molt sincerament que sense o amb CDRs aquesta llibertat mai ens abandoni’.

Del Butlletí electrònic d’EUiA.


No hay comentarios:

Publicar un comentario