25/2/16

El PSOE es beu l’enteniment


El pacte entre Pedro Sánchez del PSOE i Albert Rivera de Ciutadans te tots els símptomes de passar de l’opereta bufa directa a la tragèdia. És un triple salt mortal sense xarxa de seguretat.
La derogació de la reforma laboral, acordada amb CCOO i UGT, ha passat a millor vida, val a dir ha quedat en paper mullat. L’acomiadament s’estableix més econòmic i favorable per qui te la paella pel mànec, els Senyors del poder econòmic, el capital.
La gent treballadora en general, així com la sindicalista en particular, resta ben agreujada amb aquest acord maldestre entre PSOE i C’s.
El raonament de que aquest pacte foragita el PP del govern és un absurd polític.
Les Botín i els Fainé no els hi cal pas emprar el PP si PSOE-C’s els hi fan la feina més aplicadament amb polítiques de dretes del tot.
En Pedro Sánchez està cavant la seva tomba. Com a trofeus icònics s’emportarà al PSOE i també al PSC.
La plurinacionalitat dins l’Estat del Regne d’Espanya se situa on toca segons la Constitució de 1978, inexistent.
La petició de Referèndum a Catalunya, pactat, acordat o com sigui, s’esvaeix en aquest pacte maldestre. 
A la fi l’ombra de la gran coalició que reclama el Cercle d’Economia, al biaix de la Troica, es va engrandint. És clar que només pot haver-hi un govern PSOE-C’s si el PP li dóna suport directa o indirecta.
Som davant d’un bany de realitat. El PSOE immola el PSC. Mentre el PSC es mostra submís disposat al suïcidi.
Podemos, En Comú Podem, És el moment i En Marea, les confluències que negociaven junt amb IU amb el PSOE, han denunciat la roïnesa de l’acord PSC-C’s que malmet les condicions laborals i barra l’expectativa de poder exercir el dret a decidir a Catalunya.
Partits i dirigents hauran de acceptar que cal fer “un pas al costat”.
Cada dia que passa l’alternativa real per enfrontar-se a la crisi econòmica, a la crisi democràtica dels drets amb la corrupció rampant, i a la crisi autonòmica de les llibertats de sobirania, és més confluent i En Comú.
Són temps d’avenç de sobirania per Catalunya i, de retruc, si aquí s’enceta el procés constituent i de ruptura democràtica, pel conjunt del Regne d’Espanya.
El tot si val per aconseguir el govern resulta nefast per a la ciutadania quan preval la política retalladora i de limitació de les llibertats democràtiques.
Potser a la fi es pretén que tot sigui un gran guinyol, on s’engarjolin els titellaires i es criminalitzi la sàtira.
Les llibertats, els drets universals, les condiciones treballadores, els valors republicans formen part de la llum que il·lumina les noves perspectives en comú.
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario