12/2/15

Reptes de la BCN En Comú


A Barcelona es cou un canvi cabdal. Tant de polítiques com de formes i metodologies participatives. La confluència ciutadana entre esquerres entorn l'Ada Colau es converteix en un referent per arreu de Catalunya i de l'estat espanyol. A la Carta de L'Aurora es presenten els Reptes de la BCN EnComú.
De Guanyem a Barcelona En Comú. La confluència que comença a caminar a la capital catalana, marca el pas per sumar majories socials per recuperar les institucions al servei de la ciutadania treballadora.La confluència àmplia i unitària al focus ciutadà i industrial de Barcelona obre camí a moltes possibilitats d'experiències genuïnes als pobles i ciutats arreu de Catalunya.
Cal fer fora als governs municipals de CiU, així com les polítiques dretanes especulatives i de corrupció que també esquitxen algunes alcaldies del PSC, necessiten una neteja i airejar-les a fons. Les enteses i confluències entre les esquerres ciutadanes i treballadores són una alternativa a aconseguir a cada municipi.
La posta en escena de la confluència assolida entre Guanyem BCN, EUiA, ICV, Podem, Procés Constituent i Equo mostra que unir forces és possible per constituir projectes guanyadors, mentre que es manté la voluntat col·laborativa amb les opcions rupturistes com Capgirem Barcelona. ERC cal que expressi clar que no pactarà amb Trias i CiU, a l'empara d'un ús matusser de la senyera catalana.
Barcelona és un exemple per les ciutats i pobles d’arreu de Catalunya i l’estat. L'experiència de Grècia situa la mirada del món en els nous processos de confluència, Syriza!. Arreu dels municipis es treballa per arribar a processos similars al Guanyem: Barcelona En Comú per plantar cara a les mesures neoliberals, elitistes i vinculades a les grans fortunes.
El primer repte que tenim pendent en totes aquestes experiències de confluència és establir una proposta programàtica, que com el programa de Salònica, cohesioni una majoria social ciutadana suficient que permeti fer fora dels ajuntaments les polítiques d’austeritat, neoliberals i de les classes dominants.
Perquè aquestes noves experiències siguin sostenibles en el temps, és imprescindible superar les coalicions tradicionals entre partits i apostar per espais de confluència ciutadana. Espais únics i unitaris de presa de decisions, on s’integrin les parts per construir un nou conjunt. 
Ampliem i difonguem @bcnencomu i #BarcelonaEnComú. Cada poble i ciutat aporti la seva diversitat a la nova confluència unitària.
Els col·lectius i partits han de ser útils per a la població treballadora i la ciutadania, per denunciar les polítiques de dretes, per mobilitzar i aplicar polítiques d’esquerres, des del carrer, els municipis i els governs.
Per últim cal encarar amb valentia, el debat sobre les llibertats individuals i col·lectives, tenint en compte el paper i valors històrics republicans dels municipis. A Barcelona li toca jugar un paper com a capdavantera de la futura República Catalana.


No hay comentarios:

Publicar un comentario