2/3/11

Noves cares a EUiA Rubí

Roda de premsa d'EUiA Rubí de dilluns 28 de febrer.

"Em dic Aitor, vaig pels carrers per la meva feina d'integrador social, i veig el què hi manca i necessita la gent, per això, fa poc, soc amb qui defensa millor aquestes coses i ara formo part de la llista municipal d'EUiA".

"Soy delegado sindical de BRAUN, hace poco que estoy con ellos, ha sido en el proceso de la huelga general de septiembre, fue EUiA el partido que se comprometió y movilizó a fondo, pues les contacté, hablamos, me propusieron afiliarme, y aquí estoy en la candidatura para las municipales".

Aitor i Ronald, com també la Marina, educadora social i una de les ànimes de l'Espai Obert, eren tres joves que presentaren la candidatura d'EUiA Rubí per les municipals amb les propostes d'acció, junt amb Ivan Hernáez, l'actual regidor dins el grup municipal de la coalició ICV-EUiA, i Martín Pretel, coordinador d'EUiA Rubí.

Ivan i Martín, explicaren els plans d'acció, informaren que a la candidatura hi havia una gran renovació amb cares ben joves i compromeses dels moviments i entitats rubinenques, alhora que estaven representats uns quants torners, dirigents sindicalistes, en especial de Ficosa, en plena tasca de conservar els llocs de treball, malgrat el trasllat a Viladecavalls i el trencament del pacte patronal-sindicats-Ajuntament.

Ivan fa posar èmfasis en la situació política i en ser una veu a l'Ajuntament en defensa de l'oci i lleure del jovent, de la gent immigrada i els seus drets, de l'educació i d'uns plans d'urbanisme sostenible i ecològic, a més d'assegurar la diversitat i pluralitat de la coalició, per això Ivan en tant què EUiA demana que se'l voti i pugui seguir actuant dins l'Ajuntament. Ivan va fer un balanç molt positiu del treball de la coalició al Consistori, cosa que l'anima a seguir. També va plantejar que Amanda, del treball per la dona i contra la violència de gènere, tot i anar a la segona de la candidatura no podia ser a la presentació doncs a aquella hora treballava i no podia escapolir-se, "això són coses què ens passen a la joventut que treballem i no podem perdre una feina que costa tant aconseguir".

Martín, presentà les conclusions de l'assemblea local, el procés de negociació entre ICV i EUiA en el que tothom aposta per concloure de forma positiva amb acord, però que encara això es demora, per tant EUiA ha començat el procés de formació de la candidatura; en el moment que hi hagi acord plural i respectuós entre ICV i EUiA, acord que inclou assegurar la participació electa d'EUiA com part del futur grup municipal de la coalició, una part d'aquestes components de la llista EUiA s'incorporarien a la candidatura conjunta. Martín va assenyalar orgullós què el progrés d'EUiA havia encara millorat amb la vaga general, amb incorporació de gent jove i de sindicalistes, com es mostrava a la mateixa taula de la roda de premsa amb quatre d'aquestes persones joves.

Vint-i-sis persones van acompanyar aquesta roda de premsa, entre les qui havia membres i presidents d'AVV punteres de Rubí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario