11/3/11

La filla pòstuma del milicià Miquel de Pedrola del POUM

Del bloc altresbarcelones. Amada Pedrola i Valero ha estat localitzada a França fa uns dies en el transcurs de la investigació realitzada per l’historiador Dani Cortijo arran de la pintada de la guerra civil descoberta a la Barcelonet.

Trobada amb Amada Pedrola i Valero.

DIA: Divendres 11 de març 2011

HORA: 18:30

LLOC: Biblioteca La Fraternitat c/ Comte Santa Clara 8 (Barceloneta), BARCELONA

PARTICIPANTS:

Ma. Pino Suárez (historiadora i veïna de la Barceloneta); Dani Cortijo (historiador iniciador de la recerca; Carmen Pedrola (neboda de Miquel Pedrola); Amada Pedrola (filla de Miquel Pedrola.

Com explica Dani Cortijo, Amada Pedrola ha expressat: “vull tornar a Barcelona i espero trobar-me amb una part del meu passat”. Pedrola explica que la seva mare, Maria Valero, li havia parlat del seu pare, li deia que havia estat molt valent, “però mai hagués pensat que encara seguís viu el seu record”.

Ja feia un parell de mesos que Cortijo i Suárez juntament amb els veïns de la Barceloneta i la neboda de Pedrola, van posar-se en contacte amb l’ambaixada francesa per tal de localitzar Amada Pedrola, amb qui mai havien tingut cap contacte. Finalment va ser una estudiant francesa que realitzava una tesi sobre les dones del POUM qui, a través del blog altresbarcelones.com, es va assabentar del rebombori ocasionat a la Barceloneta arran de la pintada. Aquesta va avisar Amada Pedrola de tot el que havia passat els darrers dos anys al voltant de la figura del seu pare.

Més detalls a: http://altresbarcelones.blogspot.com/2009/03/el-carrer-miquel-pedrola-urgent.html

Acte d’homenatge a Miquel Pedrola de l’octubre de 2010: http://altresbarcelones.blogspot.com/2010/10/homenatge-pedrola-el-proper-dilluns-no.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario