10/7/10

Avui mobilització massiva de la societat catalana en defensa de l’Estatut i el dret d’autodeterminació


Cal la mobilització massiva de la societat catalana en defensa de l’Estatut i el dret d’autodeterminació.

La decisió del Tribunal Constitucional d’esmenar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i restringir encara més el text que va ser votat en referèndum ara fa quatre anys no es pot interpretar de cap altra manera que com una agressió brutal contra la nació catalana.

La ultradreta espanyola celebra la seva victòria i es disposa a consolidar-la amb nous atacs contra les llibertats de les persones i els pobles.

Des de la Fundació Andreu Nin constatem també amb preocupació com des d’alguns sectors polítics espanyols i d’esquerres es disputa a la dreta el seu discurs patrioter. Uns i altres menyspreen els drets i sentiments de la gent que s’expressa en llengua no castellana, ignoren la voluntat d’autogovern dels catalans, perpetuen la injustícia econòmica en política fiscal i s’identifiquen amb les arbitrarietats de col·lectius de magistrats reaccionaris.

La Fundació Andreu Nin, punt de trobada per a un significatiu nombre de persones d’esquerres, de perfils i sensibilitats diverses, creu que la societat catalana ha de fer respectar el text de l’Estatut que va aprovar en referèndum, a pesar de les insuficiències democràtiques que van condicionar la seva elaboració.

El llegat polític que difon aquesta Fundació inclou l’exercici de l’autodeterminació com un dret polític inalienable. Un dret no reconegut a l’actual Constitució Espanyola, per la qual cosa es fa més que mai necessari l’inici d’un procés democràtic cap a la reforma de la carta magna.

La Fundació Andreu Nin creu que cal preservar el dret a decidir del poble català davant les imposicions del poder central i el seu estat monàrquic, heretat del franquisme. Ho fa, a més, amb plena consciència de la necessitat que els pobles defensin la seva sobirania davant els imperatius dels mercats i el capital transnacional.

La nostra entitat defensa el text estatutari aprovat en referèndum, però considera que aquesta carta de garanties i deures és democràticament deficitària. Hauria de reconèixer de manera molt més clara i efectiva la igualtat de drets de tots els ciutadans, tant els nascuts a Catalunya com els nouvinguts, el dret de tota persona al treball, a un habitatge digne, l’educació, la salut, la seguretat, la informació... per sobre dels drets a la propietat privada i a la compravenda de bens i serveis.

La Fundació Andreu Nin afegeix la seva veu a la de totes les persones i organitzacions disposades a salvaguardar políticament la realitat nacional de Catalunya i, en conseqüència crida a totes les persones que li donen suport i/o s’interessen per les seves activitats a assistir a la manifestació que tindrà lloc al Passeig de Gràcia de Barcelona el pròxim dissabte dia 10, a les 18 hores. Aquest ha de ser un gran acte unitari de protesta cívica, que ha de marcar un punt de partida per a noves mobilitzacions de tots els demòcrates en defensa de la lliure convivència i entesa dels pobles d’Espanya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario