31/12/19

I si no vols cagar

El tall de Meridiana resisteix, des del 14-O.
... et donaré un cop de bastó. El tió nadalenc del solstici dhivern resulta contundent. Les festes daquests dies no donen cap treva a la situació dil·legalitat europea en que el Tribunal Suprem i lEstat i el govern mantenen a la presó a leurodiputat Oriol Junqueras; Impedeixen la seva lliure circulació i acreditar-se al Parlament europeu. Aquesta és la convivència del Rei.
 
Els torrons, els brindis i els desitjos de pau estan trufats de lanhel de llibertat. La concòrdia reial hauria de girar cent vuitanta graus vers un diàleg entre lEstat espanyol i Catalunya que posi en valor efectiu la lliure determinació popular catalana.

La investidura de Pedro Sánchez del PSOE depèn dun fil que, per no trencar-se, va del mínim gest i capacitat de voluntat política de diàleg del candidat a president i possible nou govern fins els vots independentistes d’ERC. 

Ladvocacia de lEstat fa mans i mànigues per adaptar-se, en nom del govern, al dictat del Tribunal europeu i la doctrina Junqueras. Tanmateix la Fiscalia i el Tribunal Suprem no estan gens disposats a torçar el braç. La suprema judicatura està en sintonia amb PP-Vox que abanderen la regressió democràtica general i la liquidació de lAutonomia catalana en particular.

El relat del Rei és dun altre món. La cohesió i construcció conjunta espanyola, la convivència i la concòrdia de la Nació, no inclou els drets i serveis universals de la ciutadania, ni el dret del poble de Catalunya a votar en referèndum. Els grans poders econòmics i de l’Estat volen enterrar i destruir el moviment republicà, sobiranista i per la independència de l1 doctubre de 2017. De moment no poden. La república possible impugna l’existència de la monarquia i del règim del 78.

No volem un govern i unes polítiques de regressió autoritària, ni privatitzadores, ni masclistes patriarcals, ni dagressió climàtica, ni dofec als municipis, ni contra la ciutadania que necessita casa i treball.

Lordre constitucional no funciona per a les necessitats i preocupacions profundes de la ciutadania i dels pobles. La concepció constitucional de Nació espanyola és contra un futur lliure de repúbliques ibèriques.

Volem un govern que afronti des del diàleg sense condicions la resolució del conflicte polític entre Espanya i Catalunya. Lliure decisió i vot en referèndum. La investidura és convenient amb aquests paràmetres democràtics.

Regressió política i social o expectatives de drets universals i lliure decisió sobirana sobre tot. Les perspectives constituents republicanes sobren pas des de la lluita i mobilització massiva. 26 de desembre de 2019

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario