8/3/18

8M: Visca la Vaga Feminista


El moviment genera força i consciència. La vaga feminista internacional del 8 de març arriba per capgirar l’ordre establers de desigualtats i supeditació de la meitat de la humanitat.
 
Prou de privilegis masculins patriarcals d’un homes, una societat i un sistema econòmic que no estima a les dones.

Milers d’anys de supeditació, establerta en la diferenciació de treball entre els sexes des de la prehistòria, són una font de greuge insostenible i inacceptable. És un crim de lesa humanitat el tractament privat i públic que s’aplica a les dones.

Res de biològic ni de diví justifica aquest desgavell social. 

El dimoni del bisbe de Bilbao no rau dins les dones sinó en els axiomes ideològics, la moral i les estructures econòmiques, socials i polítiques vigents.

Els assassinats i violacions, el maltractament de violència de gènere, són la punta de l’iceberg d’una societat gangrenada de violència contra els dones.

Ja n’hi ha prou!

Perquè les dones han de treballar més? Perquès les dones han de guanyar menys i estar infrarepresentades arreu on hi ha poder de decisió i autoritat pública? Perquè les dones han de seguir sotmeses sexual i anímicament als homes?

Mentre l’home accepti en els fets, que les dones en general i la seva companya en particular, no són tant persones com ells mateixos, difícilment podran alliberar-se de l’estructura de poder d’aquest sistema social.

Hem de fer la revolució social per generar les condicions de llibertat i emancipació general. 

Potser cal ajustar la concepció estratègica. S’ha anat introduint un possibilisme adaptatiu al poder establert que arriba a trastocar la perspectiva social comuna.

És la lluita per les llibertats, totes, i els drets i serveis universals, les que permeten generar les condicions del canvi revolucionari de sistema econòmic i social.

L’emancipació global i concreta de les dones no és una lluita entre d’altres, no pot ser una etapa a aconseguir en un futur indeterminat. La lluita per l’emancipació de la meitat de la població, feminista, és una component cabdal i inaplaçable de generar les noves condicions socials i humanes. 

No hi ha conciliació ni reforma possible del patriarcat. Ha arribat el moment històric de passar pàgina a milers d’anys de supeditació de les dones imposada pels homes i les seves institucions.

Avui la vaga feminista fa trontollar les consciències i els fonaments patriarcals.

Les dones aporten futur de llibertat pel conjunt de la humanitat. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario