23/3/17

Transparència i consens comú


Dos fets ben diferents han esdevingut aquesta setmana. Els Pressupostos aprovats per JxSí i la CUP, i l’acord de Podem a incorporar-se a Un País En Comú. El nou escenari polític comença a perfilar-se.
Els Pressupostos neoliberals de la Generalitat, titllats per Oriol Junqueras com els més socials de la història, però qualificats de xantatge per part de la CUP, estan liderats pel PDECat, confeccionats per ERC, presentats en acord entre JxSí i CUP. La justificació per no fer un tomb social és per desencallar el Referèndum. No és un bon averany que unes esquerres independentistes se supeditin als designis econòmics de la dreta per aconseguir una ruptura revolucionària. El processisme te molt de miratge.
La consulta de Podem a les seves bases ha resultat aclaparadora. De 52.000 persones inscrites al cens, n’han participat 3.901, el 7,5 %. La proposta de que no es reunien les condicions per participar a la confluència ha guanyat per 62,14 % (2.424 vots), altrament la baixa votació ha comportat que la defensa de formar una coalició decaigués, per concloure amb l’acord de formar Un País En Comú com a confluència organitzada en un partit unitari.
El nou subjecte polític encara no te nom, però serà un partit format per activistes sense adscripció política partidista, BComú, Podem, ICV, EUiA i Equo.
Un País En Comú neix des del municipalisme del canvi, amb un fort compromís social, per forjar un partit amb una política catalana, rupturista i republicana, a Catalunya. Aquest nou subjecte polític pot generar un escenari completament innovador que permeti aconseguir una hegemonia de les esquerres. Per això es necessita fomentar l’estratègia sobiranista republicana, el lideratge i les aliances suficients perquè les esquerres deixin de ser hostatges del lideratge de la dreta catalanista.
L’ideari polític d’ Un País En Comú s’ha teixit en transparència i consens comú. Un grup impulsor de 120 persones, un equip redactor de 375, uns 75 Tallers participatius pel territori, milers d’aportacions al web. Ara s’entra a la fase de les votacions online i presencials, fins la fundació en una magna assemblea el proper 8 d’abril, al Pavelló esportiu de la Vall d’Hebron de Barcelona.
La participació a les votacions i a l’assemblea requereix la inscripció al cens en el web d’ Un País En Comú i la validació amb el DNI de cada persona.
Un País En Comú és una eina potent per fer front a la crisi econòmica, la crisi política de sobirania nacional, i la crisi de regeneració democràtica contra les trames de corrupció. Inscriu-te i participa. Debats d’Un País en Comú.23 de març de 2017
De la Carta de L'Aurora.


Apunta't al formulari per rebre informació i per poder participar en la construcció del nou espai.

Per poder votar en les properes votacions t'has d'enregistrar omplint aquest formulari. T'arribarà un correu per validar-te. Si no reps el correu posa't en contacte amb nosaltres aquí

1 comentario: