12/7/13

Quartet de denominacions per a la llengua catalana


L'ús polític de la llengua està esdevenint en el destret de pretendre convertir la llengua catalana en un quartet. El Català, el Valencià, la LAPAO i l'Iber.
Quines avantatges culturals aporta destruir la unitat lingüística i gramatical del català? Es tracta per tant d'una qüestió cultural o política? De fet les dues alhora. La llengua catalana és objecte d'una manipulació cultural amb l'objectiu polític de liquidar la unitat lingüística d'uns territoris, pobles i nació, com representen part del Sud de França (la Catalunya Nord), part d'Aragó (La Franja), Catalunya, el País Valencià, i ses Illes Balears.
Els paladins de la unitat d'Espanya s'entesten, contra la història i la cultura, en trencar el fet de la unitat de la llengua catalana? Una unitat lingüística que conviu i ha fet virtut de la cura dels aspectes d'una bonica i sonora diversitat d'accent, de mots, frases, també dialectes inherents a la llengua catalana i dels pobles que la parlen. Uns pobles que amb ella s'entenen, mentre se l'estimen com a element vital de l'ideari col·lectiu i de convivència.   
Aquesta política tan matussera és endebades. El castellà no es mereix acompanyar la brutalitat cultural, ans al contrari, el millor és la convivència i la riquesa recíproca. Per les ments abstruses, incultes i destructores de la llengua catalana, els hi recomano que facin una incursió al Quixot, on Cervantes mostra una sensibilitat i un goig pel català, que és un poderós manifest a la fructífera tolerància i convivència cultural y entre els pobles.
La llengua va ser en bona part el fil conductor del nou esclat popular amb el Concert de la llibertat, al Camp del Barça ple. Noranta mil persones varen continuar el repte de la multitudinària manifestació de l'11 de setembre passat. La consciència sobiranista progressa amb el reclam de la Independència i l'Estat català, concentrat en que s'organitzi d'una vegada la Consulta perquè la ciutadania pugui decidir. Ben significatiu va ser que la marea sobiranista fes palès les reivindicacions contra les retallades de CiU.
L'Onze de setembre és la propera fita. L'Assemblea nacional Catalana i Omnium Cultural proposen una Cadena humana per Catalunya. Aquest estiu es prepararà poble per poble. A més se li ha afegit a la cadena els trams nord que serà a la part francesa, i pel que sembla hi haurà cadena valenciana.
EUiA està ben situada per potenciar la xarxa assembleària al territori. Aquesta cadena humana sobirana porta l'èxit gravat a la concepció de la mobilització.

No hay comentarios:

Publicar un comentario