26/1/24

Nyap

És un greu despropòsit l’atac de les clavegueres repressives i judicials de l’Operació Catalunya. La natura neo-fraquista estatal s’obre en canal. La deriva involucionista  es mostra a l’entestar-se en qualificar i condemnar com terrorisme les manifestacions i la lliure expressió de l’independentisme, al focalitzar-ho en el Tsunami democràtic, considerar el president destituït i exiliat com a terrorista, així com a Marta Rovira d’ERC. La Judicatura, carn i ungla amb la ultradreta, il·lustra que cal centrar-se en fomentar les condicions mínimes, suficients, per una alternativa de processos constituents republicans. L’antídot al nyap estatal monàrquic va de república catalana, Repúbliques. L’amnistia i la llengua enceten la ruta.

El nyap ho és de l’ordre internacional de les multinacionals. Més milions i immens poder per les grans fortunes oligarques milmilionàries i militaristes (segons Intermon/Oxfam), a costa de l’increment de la precarietat, la pobresa, les guerres, les morts i la destrucció de la natura de la que vivim. La tendència dels poders que es fonamenten en el talismà de la propietat privada és vers les limitacions de llibertats, la involució en la sobirania ciutadana i dels pobles, les solucions d’armes i autoritàries.

L’exitosa mobilització a un centenar de ciutats per la Palestina lliure ‘des del riu fins el mar’, per l’alto el foc a Gaza, el boicot a l’Estat sionista d’Israel, presenta les propostes per una pau efectiva de convivència ciutadana i de pobles. Cap exclusió, en una nova conferència internacional, pot resoldre el terror continuat de l’apartheid i la guerra d’extermini genocida del sionisme israelià. El proper 7 de febrer nova manifestació.

Malgrat el desgavell de l’immens poder acumulat els esclats de lluita no s’aturen. Són gèrmens de revoltes i revolucions. Nostres són les causes dels germans palestins i ucraïnesos, de les germanes al Kurdistan, a tantes altres.

Les aplaudides infermeres en la pandèmia porten més d’un més de vaga indefinida. La Generalitat i la conselleria de Salut d’ERC es cobreixen de glòria.

La vicepresidenta del Sindicat d’Infermeres de Catalunya (SIC), Laia Marsal, explica sobre el rebuig al 3ér Conveni de l’ICS: “no pretenem anul·lar cap dels acords que estan signats a nivell dels sindicats majoritaris, però sí que veiem que als acords els manquen moltes de les necessitats reals de les infermeres”. Elles reivindiquen la categoria professional i el reconeixement de les seves especialitats i de les llevadores (Carga de treball, Complements). La vaga està assolint ampliar els suports i mobilitzacions. El SIC s’ha adherit a la manifestació unitària del dia 27-G (12 h a Pl. Universitat) per unes Condicions laborals dignes i una Sanitat 100% pública i de qualitat! El 2-F fan una convocatòria a anar a Madrid. Animem a signar a favor de la petició de les Infermeres, (#lesinfermeresdiemprou).

L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès; tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà agraïda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

Estudiar l’obra de Lenin en el seu centenari, aplicar les seves lliçons, és fer útil el seu llegat revolucionari. El que els sòviets varen iniciar ha de donar força a la classe treballadora, els pobles, les dones, per encaminar-se a un poder i una convivència que facin el planeta civilitzat comunal.

Les primeres obres disseccionen el desenvolupament del camperolat i del capitalisme a través de la indústria, com augmenta la riquesa en una part petita, com canvia el treball dels homes que van cap a la indústria, com es transformen els treball domèstics de les dones i la producció autosuficient dins l’entorn familiar: “Nous canvis econòmics a la vida camperola” i “Sobre la dita qüestió dels mercats” (1893). El 1895 amb “El contingut econòmic del Populisme i la seva crítica en el llibre del senyor Struve (Reflex del marxisme a la literatura burgesa)”, Lenin incideix en destriar la interpretació marxista de la que fa un suposat marxisme aburgesat respecte a la important corrent majoritària del populisme rus. Esmenta: “L’essència del populisme consisteix en que representa els interessos dels productors des del punt de vista del petit productor, del petit burgès”, “Els marxistes... tenen el deure de buscar les arrels dels fenòmens socials en les relacions de producció i de vincular-les amb els interessos de classes determinades”, de les Obres Complertes, Editorial Progreso, Tomo I. 25 de gener de 2024

De la Carta de L’Aurora.

https://www.infermeresdiemprou.cat/manifest/

https://www.infermeresdiemprou.cat/reivindicacions/

https://www.infermeresdiemprou.cat/peticiociutadana/

https://www.sinpermiso.info/textos/reino-de-espana-las-cloacas-bajan-bastante-llenas

https://www.marxists.org/espanol/lenin/obras/oc/progreso/tomo01.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario