4/1/24

Confrontació

Gaza a Palestina, Kíiv a Ucraïna i Kobani a Rojava (Kurdistan), han encetat el 2024 negant l’amor celestial i l’harmonia universal. Mals temps pels gurús i ideòlegs de la conciliació entre opressors i oprimits, ben pitjor pels pobles agredits i per les classes treballadores arreu del món. Els míssils de l’Israel sionista, la Rússia imperialista i de Turquia, són anunci que les diverses crisis de la globalització, sotmeses al dictat d’unes poderosíssimes minories de multinacionals, capital financer i estats, no tenen solució ni futur. L’ordre internacional imperialista no va de pau, convivència i felicitat, sinó d’avenç de la destrucció, misèria i patiment. No hi ha futur civilitzat, o menys ‘salvatge’ i sense dominació, en la societat fonamentada en la propietat privada. El futur és de revolució, comunalisme, poder i llibertat de les majories. Entrem al centenari de la mort del revolucionari Lenin, líder de la revolució dels soviets obrers, camperols i dels soldats a Rússia (1917). Una confrontació magna plena de lliçons útils per l’avui.

El centenari d’ Vladímir Ilitx Uliànov, Lenin, (Simbirsk, 10 (22) d'abril de 1870-Gorki Leninskie, 21 de gener de 1924), coincideix amb una publicació en alça d’obres traduïdes al català de Marx i de revolucionaris marxians, com Andreu Nin i Joaquim Maurin, o com Alexandra Kol·lontai i Angela Davis. Va essent hora d’animar-se a publicar, traduir i estudiar les obres de Lenin.

La tendència internacional de predomini de la propietat privada, imperi del capital financer, vers polítiques ultradretanes i del militarisme, és confrontada per esclats de pobles que no es resignen a l’espoli i destrucció, països que cerquen l’alliberament, moviments com el feminista per erradicar la violència i opressió del patriarcat, diversos moviments socials pels aliments, l’habitatge, la salut, l’educació, les pensions, la defensa de la natura i el clima. El repte és fondre’ls en una força superior en consciència, programa i decisió per finalitzar amb la dictadura del poder de les multinacionals. Aconseguir-ho necessita de la lluita i l’avenç polític d’unes classes treballadores que assumeixin les causes d’alliberament dels creixents greuges i opressions. Resulta vital una força i un organisme revolucionari que emergeixi de les classes més explotades.   

Cal forjar un Contracte Social del s XXI. Una entesa essencial, honesta, civilitzada i revolucionària, entre els moviments cívics, socials, sindicals i polítics, els pobles oprimits, el moviment feminista, les classes treballadores i populars. Un pacte global per confrontar-se al poder econòmic, polític i ideològic que condueix el món de fracàs en fracàs. Un acord profund i potent que capgiri del tot l’ordre mundial globalitzat del capital, de les guerres, del neocolonialisme, racisme, explotació, espoli, el del sotmetiment i violació de les dones, de la destrucció de la natura que ens sustenta i acull.

Capgirar els actuals poders significa guanyar al Mordor del capital i el seu poder que els domina a tots. Val a dir, destruir l’anell que conté la cadena d’explotació, opressió, dominació i discriminació. Vinguin idees, experiències, lluites, mobilitzacions i moviments conscients que es plantegin fer realitat un món on el treball, la convivència i les cures siguin un goig comunal lliure i universal.

Les infermeres persisteixen en la mobilització de la vaga indefinida. Reclamen condicions laborals, qualificació professional, pressupost suficient per a la Salut pública. La conselleria de Salut s’ha parapetat en un tàctica similar a la que tant funesta ha resultat per la Generalitat en Educació. Menystenir les professionals, condemnar a la població pacient, plegar-se a les imposicions del capital privat, beneficat pel sistema públic-privat. L’ombra de les retallades al personal de la sanitat, els hospitals públics i a l’atenció primària, són el rerefons virulent de la confrontació. El Sindicat d’Infermeres de Catalunya està arrossegant a altres estaments. Noves mobilitzacions el 8 (Pl. Universitat i Tetuan a 10 h) i 9 de gener (Diagonal/Pius XII), seguiran el 10 i el 13, aniversari del mes de vaga indefinida.

L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès; tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà agraïda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729. 4 de gener de 2024

De la Carta de L’Aurora.

https://www.marxists.org/espanol/lenin/obras/oc/progreso/tomo33.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario