28/3/19

Sobirania, municipalisme i acord republicà

La mobilització feminista 8-M i la democràtica nacional republicana 16-M afloren la càrrega de profunditat d’una situació excepcional, un temps vital, que pugna per obrir un nou escenari polític, social, nacional, municipal i feminista. 
 
El panorama s’amplia el proper dissabte a Barcelona amb la convocatòria d’una gran manifestació antifeixista contra el trident PP-C’s-Vox.

El desenvolupament del Judici a l’1 d’octubre aboca a un nou salt en el xoc entre l’Estat i Catalunya.

La perspectiva republicana, Comú, sobirana, municipalista i la lluita per un lideratge democràtic de les esquerres, se superposen i entren en contradicció amb tot el que hem conegut. Nous temps, nous escenaris. Una perspectiva constituent tindrà una component creativa, mentre es metabolitza la nova situació. 

100.000 a Madrid. 16-M.
Davant les eleccions generals del 28-A ens toca fer acords vitals. Els camins que fem determinaran el nostre futur a curt i a mig termini. Com que les esquerres estan disgregades, cal unes campanyes que preparin les condicions per assolir la sobirania i unitat republicana. 

Encara s’ajorna, però és l’hora de que ERC es desenganxi del PDECat/JuntsxCat i giri vers les polítiques socials; és l’hora de generar entesa amb el Comú (BComú, CatComú, ECP, Podem), CUP i el Front República (Poble Lliure, Som Alternativa). És l’hora de construir fraternitat republicana amb les esquerres i els pobles de L'Estat. 


Adjuntem el Comunicat de L’Aurora (organització marxista) Sobre l’escenari de les eleccions del 28 d’abril.

La convocatòria d’eleccions generals pel 28 d’abril, produïda després de que el trident PP-C’s-Vox guanyés la Junta d’Andalusia, i en no aprovar-se els pressupostos estatals, ha precipitat els esdeveniments, acords i coalicions, alhora que afecta a les eleccions municipals i europees de maig.

La immensa mobilització unitària de la vaga feminista ha recorregut tot l’Estat, des de les grans ciutats als pobles més petits. Les lluites de les dones per tots els drets, contra la violència masclista i per la igualtat de les dues meitats de la població, ofereix una alternativa de futur diferent de les que comporta la mecànica electoral del règim caduc constitucional del 1978 amb la monarquia.

La mobilització de la joventut pel canvi climàtic obre un altre front que vol barrar el pas a les polítiques destructives de la natura i a l’austeritat neo liberal privatitzadora.

La mobilització catalana, sobiranista i republicana per exercir la lliure decisió, es manté ferma i consistent, de fet s’acreix enfront del Judici; madura un nou esclat mentre s’amplien les veus per una vaga general ciutadana. La manifestació “L’Autodeterminació no és delicte” del cap de setmana a Madrid esbossa un futur lliure, d’igualtat i fraternitat entre els pobles.

En aquest escenari excepcional L’Aurora (organització marxista) proposa:

1.    Un acord, entesa, front o coalició sobiranista, sindicalista, municipalista, feminista i republicana, que maduri les condicions necessàries i suficients per una ruptura política amb el règim de 1978 de la monarquia, amb un procés constituent republicà en base el dret a l’autodeterminació, des de la lliure decisió popular ciutadana. El lideratge i l’hegemonia de les esquerres es imprescindible per aquest tomb a posar les llibertats democràtiques i les necessitats de la població treballadora en un primer pla.

2.    Fomentem l’acord de coalició entre Sobiranistes i ERC per a les eleccions del 28-A, en una perspectiva republicana, social i feminista. Defensem una entesa republicana amb totes les forces i entitats de la majoria ciutadana que vol el dret a decidir, en especial amb ECP.

3.    Sostenim per les municipals el compromís amb Barcelona en Comú i per la renovació per l’alcaldia de Barcelona amb Ada Colau alcaldessa. En el conjunt de Catalunya ens impliquem amb les candidatures alternatives unitàries entre independentistes i sobiranistes republicanes seguint l’estela de Guanyem Badalona. 18 de març de 2019

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario