8/3/19

Creativitat de la Vaga feminista

Els davantals, les escombres, la roba estesa, el símbol feminista del rombe amb les mans, les cares pintades rialleres, l’entusiasme a flor de pell, els riures, crits i xiuxeigs, una festa per la igualtat que exigeix els drets de les dones assumint tots els drets universals i de les minories.
Les dones innoven en les maneres de lluita, impliquen els homes, són inclusives dels diferents sectors socials, de totes les ètnies, identitats i diversitat, religions, llengües, cultures, pertinences i situacions nacionals.
Dominades, oprimides i violentades durant mil·lennis, sense ànima ni concebudes com un ésser sencer per masses religions i estats, les dones es fan ressò de totes les causes de desigualtat esmentades. El moviment feminista es fon en un clam internacional contra la violència masclista, la misogínia dels homes, el patriarcat dominant a la moral i les institucions en el poder econòmic i polític, les agressions sexuals i violacions, per la igualtat real i un món de persones amb respecte entre elles i la natura.
El 8 de març de 2019 és una nova fita del moviment feminista. Les dones mostren el seu empoderament, llibertat i poder. Totes les generacions se senten cridades per la vaga feminista, totes les ciutats i els pobles més recondits es preparen perquè el gran dia de mobilització sigui un esglaó més. Farem una passa de geganta amb les botes liles de set llegües.
Al proposar-se batre el patriarcat, perquè les dones s’empoderin i emancipin, el moviment feminista esdevé un ariet, un aliat imprescindible per aconseguir un món lliure. Els drets universals que impulsen les dones esdevenen una impugnació del poder polític dominant. Aquesta mobilització obre ulls sobre la necessitat de superar el sistema capitalista que perpetua opressió, desigualtat i violència.
El Manifest de la Vaga feminista 8 de març de 2019 ho expressa prou clar: “Vaga feminista. (De) Consum, Laboral, Cures, Estudiantil. Juntes som més fortes! Cap pas enrere! Ens aturem per canviar-ho tot! Ens unim al crit global, llançat per les dones d’arreu del món”.
Trobada de coordinació a València.
La maduració del moviment és prometedora. Hi ha una riquesa inaudita d’experiències vitals, una capacitat innovadora immensa. Els sostre patriarcal misogin esclatarà esmicolat en la mesura que la convicció de les dones fomenti una unitat col·lectiva que no tingui aturador.
Tot el suport a migrades, racialitzades, refugiades, afros, llatines, gitanes, sense pretendre exhaurir la diversitat existent. Clamen en un altre manifest per la descolonització dins la mateixa mobilització: “Per una Vaga feminista 8M descolonial i antiracista; Descolonitzem el Poder, el Saber i el Ser”.
Un acte sobre la ciber violència masclista, organitzat per Pikara magazine al CCCB, mostra els nous medis virtuals des d’on s’exerceix l’agressió, amb un efecte ben físic malgrat la virtualitat. Tanmateix les xarxes socials són una nova eina des d’on lluitar pels drets de les dones i desenvolupar el moviment feminista. És clar que sense les dones no hi haurà ni avenç intel·lectual o científic, ni convivència sana, ni nadons, ni vida.
Encara en un altre manifest es presenta que “necessitem un feminisme anticapitalista, un feminisme per al 99%”, aquest feminisme “no es limita als ‘temes de dones’ tal com s’han definit tradicionalment. S’alça en nom de totes les persones explotades, dominades i oprimides, (...) l’emancipació legal no deixa de ser una closca buida si no inclou serveis públics, habitatge social i finançament per garantir que les dones puguin allunyar-se de la violència domèstica i laboral..”
Una humanitat lliure i sana vol dir unes dones emancipades, respecte, afectivitat i igualtat entre les dones i els homes.
La massa de dones en el món laboral, a les empreses i les fàbriques, al treball precari i al no reconegut de les cures i les cases, fan que el sindicalisme s’incorpori a les propostes i lluita de la vaga feminista. 24 hores de vaga a Educació i Mitjans de Comunicació, 2 hores per tort a la gran indústria. El debat sobre la mobilització feminista mixta es resol per la via dels fets i la unitat d’acció en la lluita.
Aquest 8 M, aquesta vaga innovadora, influirà en les eleccions generals estatals del 28 A. Els partits no es podran escapar de la pressió ferma d’unes dones en peu d’igualtat creixent.
El Feminisme liberal de C’s amb el PP i Vox a la Junta d’Andalusia quedarà en entredir. Els fets del trident reaccionari ultra il·lustren les declaracions, doncs el que propaguen son la misogínia, la submissió i la dependència de les dones.
Cal superar el factor closca buida. El PSOE ha de moure fitxa, molt més enllà del mateix “Pacto de Estado”.  La meitat de la població viu en emergència vital. Cal polítiques que contribueixin a un canvi complert a les institucions i a la ciutadania.
La revolució serà amb les dones o no serà. La humanitat serà lliure amb les dones en igualtat i sense violència masclista.
Totes a la vaga feminista. Tothom a la mobilització del 8 de març. Omplim els carrers a les manifestacions. Anem a canviar-ho tot. 7 de març de 2019
De la Carta de L'Aurora.
 #vagafeminista

No hay comentarios:

Publicar un comentario