15/12/17

'La llibertat de decidir la malmet el 155'


Maria Vilà Miras, Bonavista.
Exposició de Maria Vilà, a l’acte de Catalunya en Comù Podem, al barri de Bonavista de Tarragona.
Bona tarda Bonavista, i moltes gràcies per ser aquí malgrat el dia gris que fa avui. Es un plaer donar-vos la benvinguda al costat del Xavi, el Pablo i la Yolanda.
I som aquí perquè per a Catalunya en Comú-Podem Bonavista, les persones dels barris obrers de Tarragona sou vitals per a nosaltres. A Bonavista, a banda de les tapes més bones i del millor mercat, també hi ha molta gent, com a la resta dels barris de ponent, que cada dia aixequeu i manteniu la zona. Gent humil i treballadora, com la que hem trobava ahir al Mercat on vam anar amb les companyes, a plantar la nostra carpa. I aquesta gent està preocupada per la situació del país, per com tirar endavant i com fer front al futur amb esperança.
I em deien coses semblants al que escoltava de la companya Teresa Rodríguez, diputada del parlament andalús, que  fa poc va ser a Barcelona donar suport a la candidatura que més dones presenta a les eleccions del 21 de desembre, que no és altre que la de Catalunya en Comú Podem. 
L’escoltava i no podia estar més d’acord amb ella quan deia que a moltíssima gent arreu d’Espanya allò del ‘’a por ellos’ i el 155, no els representen’ deia la Teresa. ‘No en mi nombre’ I  és cert ni a ella ni  bona part de la societat espanyola els representa un partit com el PP, el partit més corrupte d’Europa, que ha aplicat inconstitucionalment l’article 155 i no ho oblidem, no oblidem!! que ho ha fet amb la seva crossa taronja i la vergonyosa actuació del PSC-PSOE.
M. Rajoy ha dissolt el Parlament, sense cap atribució per fer-ho, perquè com deia la ministra Cospedal han convocat eleccions perquè les guanyin els del bloc del 155. Però no ho permetrem com molt bé deia la Teresa Rodríguez o ahir l’eurodiputada Ska Keller, que també va manifestar el seu rebuig al 155 i va reclamar la llibertat pels presos polítics, no ho permetrem perquè la Gent comuna i treballadora d’aquí i d’allà , l’únic que volem és una vida digna i sabem molt bé qui ha fet les retallades socials, qui a privatitzat escoles, qui a criminalitzat la pobresa i augmentat les desigualtats: les dretes d’aquí i d’allà que sempre troben d’aliats a Ciudadanos i al PSOE.
No oblidem! No oblidem! qui va reformar la Constitució per fer d’un altre article, el 135 fet a mida dels bancs rescatats, de l’IBEX35, de les multinacionals. No, no oblidem qui ha aprovat el TTIP, el CETA. No ho oblidem aquest 21 D i per això sabem que només  Catalunya en Comú Podem amb el Xavier Domènech de president a Catalunya es tornarà  a posar a l’agenda les polítiques socials.
No oblidem tampoc, que aquest dos senyors que m’acompanyen, el Xavi i el Pablo,  van ser els que van presentar el recurs d’inconstitucionalitat del 155. Farem com ells han fet, tot el que calgui per garantir la democràcia i els drets de totes i tots els catalans.
Per que cal que a Catalunya tornem a ser el motor del canvi a Espanya. Fa pocs dies, vam fer una sortida nocturna per encartellar, amb la companya Pilar de Reus. I em deia: no saps l’enveja sana que tota Espanya tenia de la societat catalana, una terra de progrés, d’oportunitats. No podem permetre que les dretes d’aquí i d’allí, el PDECat i el PP, ens continuïn prenen les opcions. Cap retallada social més, ni a Catalunya ni a Espanya!
Perquè, no podem dir que aquestes eleccions son normals. No hi ha res de normal en tenir persones preses per la seva activitat política. Que empresonin els lladres i els corruptes! D’aquests en tenen a centenars, però sempre acaben protegits des del poder. Netegem les nostres institucions d’aquells que durant tants anys les tenien segrestades, i fem-les nostres, de la gent comuna, de la gent honrada, de la gent que simplement necessita que les coses canviïn per poder arribar a final de mes I ja hem demostrat que podem, es clar que podem.
L’Ada Colau ja fa dos anys que ho fa a Barcelona, sabem com fer i gestionar polítiques que millorin la vida de la gent, això sí que fa por a totes les dretes, les d’aquí i les d’allà, a Barcelona com a Madrid ,  amb la Manuela Carmena hem començat a tenir una ciutat de les persones per les persones, un Madrid que s’emmiralla en Barcelona i la inversa, que  diferent  de quan a Madrid governava el PP. Els ajuntaments del canvi han demostrat que existeix un altra manera de fer política, i ara, la portarem a la Generalitat, amb el nostre president Xavi Domènech!
I totes amb totes elles, amb la Teresa, amb la Ska, amb l’Ada i la Manuela, compartim també la lluita feminista, la lluita perquè les dones puguem viure lliurement, sense violència ni opressions.
I es que el capitalisme, te un bon aliat en el patriarcat. Vivim en un sistema que no només es majoritàriament fet a mida dels poderosos, quasi sempre homes, sinó que han aconseguit que la pobresa tingui rostre de dona. Ahir vaig llegir la següent dada: al novembre el 96% de les persones que es van apuntar a l’atur eren dones. Sempre ha estat desequilibrat però la xifra em va semblar esgarrifosa. A més, les dones, som les que més contractes a jornada parcial tenim, i les que patim més precarietat a l’àmbit laboral. Volem que el rostre de la pobresa deixi de ser femení! Volem que les dones puguem optar als mateixos salaris que els homes!
I volem acabar amb els assassinats de les dones. Diguem-ho alt i clar:  Les dones no ens morim, ens maten! No ens podem permetre com a societat cap feminicidi més, ni aquí ni enlloc. Acabar amb la xacra de la violència masclista és una de les nostres prioritats; i ho farem transformant la societat, educant a les nostres joves i tolerància zero a la violència masclista. Mai més cap manada, voldria que mai més haguem de sortir les dones a dir alt i clar a les víctimes YO SÍ TE CREO mentre un jutge iguala els drets de violadors i víctima. Mai més que ningú destrossi la vida de cap noia, com el cas de la violació dels San Fermin. Les dones volem ser lliures, no valentes. 
El feminisme, és un segell d’identitat nostre. A Catalunya en Comú-Podem ens creiem la feminització de la política i volem fer les coses d’un altre manera basant-nos en uns valors diferents. Vers les imposicions, el diàleg; vers l’individualisme, la comunitat; davant de la violència, la democràcia.
I parlant de democràcia, o més ben dit parlant de la manca d’ella, en quin món pervers vivim que una persona com Trump, sense cap legitimitat sobre el poble palestí, es creu amb la potestat de nomenar Jerusalem capital d’Israel. No podem permetre que continuïn humiliant i perseguint al poble Palestí. Nosaltres garantim que quan arribem al govern de la Generalitat, defensarem el dret a l’autodeterminació arreu, a casa nostra, però també del poble palestí, no com Puigdemont que creu que Israel és un aliat. Mai cap demòcrata pot tenir d’aliat un Estat repressor i genocida com Israel.
També m’agradaria dir, que aquest dies molt a prop d’aquí a la Musara, i al aeroport de Reus, s’estan duent a terme maniobres militars. Justament ara, a la mateixa hora que començàvem nosaltres hi havia una concentració a les Rambles de Tarragona a l’estàtua dels despullats. Perquè no els volem aquí, estem en contra d’aquesta ocupació militar, nosaltres volem fora els militars!
Posem Catalunya en marxa, som la clau d’aquestes eleccions. Per que ja hem demostrat que juntes podem! Sí se puede!
Maria Vilà Miras

No hay comentarios:

Publicar un comentario