26/1/17

Fem un pas endavant Comú


Diumenge 29 Presentació d'Un País en Comú a les Cotxeres de Sants.
Posem fil a l’agulla per un nou moviment d’esquerres i catalanista que pretén transformar les estructures econòmiques, polítiques i socials de l’actual sistema neoliberal. Un País en Comú promou un escenari perquè la ciutadania recuperi la sobirania en tots els àmbits. Impugna el model capitalista apel·lant a una revolució democràtica i feminista que desmercantilitzi els drets socials amb un model econòmic basat en el bé comú on tots els drets i serveis bàsics estiguin garantits.
Una política del comú que s'emmarca dins d'una proposta per Catalunya de sobirania constituent, des d’unes aliances cíviques i democràtiques amb un referèndum efectiu que concreti el dret a l’autodeterminació, de manera que sigui la ciutadania qui decideixi sobre la República Catalana, la independència i la ruptura amb el Regne i la Constitució de 1978.
És des de la sobirania nacional que aquest poble i país pot establir, des de la llibertat, unes relacions sanes, igualitàries i fraternes amb els pobles i amb l’Estat espanyol, així com la resta de pobles i Estats europeus.
La lògica del comú és la lògica de l’interès col·lectiu. Una lògica que lluita per un país fratern i sobirà en tots els àmbits.
Per Un País en Comú la millor manera de ser una nació sobirana, com demanda el clam massiu catalanista per la independència, és en la defensa de tots els drets i necessitats; Per tant, aconseguint una hegemonia política de les esquerres, en comptes de seguir determinats pel lideratge i hegemonia de la dreta catalanista i el PDECat.
L’autonomia de Catalunya forma part d’un anacronisme com el Regne d’Espanya. L’Estat constitucional és una acumulació de sediments dels poders ancestrals dels terratinents, els banquers, industrials i comerciants, que han acolorit l’alt funcionariat de l’administració estatal, de les forces armades, la Judicatura i la Jerarquia eclesiàstica.
La ciutadania, els pobles, tant el català com l’espanyol, el basc i el gallec, està exclosa dels engranatges del poder estatal. Aquest Estat es condemna ell mateix amb la seva incapacitat per assumir les demandes populars, així com la voluntat d’existència i estructuració política de les diferents nacions.
El nou moviment català que neix per contribuir i ser protagonista en aconseguir l’hegemonia de les esquerres. 
No ens en volem anar. Volem ser lliures. Volem compartir millor des de diversos processos constituents i republicans que ens lliurin del Regne i Estat anacrònic depredador, paràsit. Les sobiranies vitals, junt amb la sobirania política nacional republicana catalana, no tenen recorregut dins l’Estat del Regne d’Espanya.
El catalanisme del comú amb les aliances democràtiques adients, sobretot entre les esquerres com ERC i la CUP, pot fomentar l’escenari per recuperar la Generalitat republicana.
Apunta’t i participa: El diumenge 29 de gener a les Cotxeres de Sants, 11 h. Durant febrer i març debats arreu de Catalunya. A primers d’abril a l’Assemblea Constituent. Fem un pas endavant!
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario