5/1/17

Any Referèndum


La ciutadana mobilitzada ha situat a l’escenari polític el Referèndum i la República Catalana.
En comú podem guanyà les eleccions estatals a Catalunya i situà el referèndum com una fórmula amb la que la població exercís el dret d’autodeterminació.
El govern de JxSí ha anunciat el Referèndum pel setembre de 2017. El Parlament ha adoptat dues resolucions majoritàries per fer el Referèndum, procurant l’acord amb l’Estat i sinó sense. La Cimera del Pacte Nacional del Referèndum aplega una majoria amplia social i política.
Cal anar contra vent i marea i fer el referèndum. La població ha de decidir, amb una participació suficient que comporti un resultat efectiu que s’apliqui.
El govern PP estatal, amb el suport del PSOE, C’s i PNB, fa altament improbable que acceptin el referèndum. Rajoy ho ha deixat ben clar.
Som davant un govern ben dretà però alhora feble. L'operació diàleg a Catalunya ha

Nuet declara a favor de Carme Forcadell.

fracassat. Les imputacions a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a altres parlamentaris, a membres de la Mesa del Parlament com Joan Josep Nuet, van de tronc amb detencions per obligar a declarar a representants electes.
La via de judicialització amb el Tribunal Constitucional nega la minsa sobirania autonòmica del Regne.
El govern JxSí ha encarregat preparar el referèndum a Oriol Junqueras i a Raül Romeva. El president Puigdemont ha convocat la Cimera per aconseguir suports.
JxSí i la CUP han anunciat un acord sobre una llei de transitorietat jurídica per emparar la realització d’un referèndum, on l’article 1 estableix: “Catalunya es constitueix en una República de dret, democràtica i social”.
El punt feble rau en les condicions necessàries i suficients per encetar una efectiva sobirania constituent.
És clar que per poc que pugui l’Estat no ho deixarà fer. Ara bé, no podem descartar que s’obrin escletxes i contradiccions que, contra pronòstic, i contra el que pensin i vulguin les elits catalanes i espanyoles, el moviment catalanista popular aconsegueixi obrir-se pas en conquerir la llibertat sobirana. La rebel·lia popular també pot esclatar i endreçar el panorama rupturista.
Diada 2016.
En el cas de que la majoria parlamentària de JxSí i CUP, i el govern Puigdemont-Junqueras, no podessin fer el referèndum, potser serà l’hora de canviar d’aliances, majories, lideratges i govern, per aconseguir recuperar la Generalitat republicana.
Un país en comú està perfilant l’estratègia política per una sobirania constituent catalana efectiva, rebel i republicana. 5 de gener de 2017.

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario