13/1/17

En Comú inicia el camí


El Manifest del grup impulsor d’ Un país en comú és l’inici d’un espai polític que se situa en un rumb de transformació social i de república catalana.
Les cent vint persones impulsores d’Un país en comú, simbolitzen la necessitat, voluntat i possibilitat, d’establir l’estratègia política que el poble de Catalunya clama i li convé.
És l’hora de participar amb el gra de sorra des d’arreu del país. Durant el primer trimestre Un país en comú establirà la fisonomia, els somnis i la voluntat de tothom que hi aporti les necessitats i propostes des d’on visqui i treballi. La fusió creativa que modelarà el nou moviment es forjarà en trobades obertes a l’activisme compromès i a la ciutadania, des del caliu i l’esperit d’En Comú, junt a les contribucions a la web http://unpaisencomu.cat/.
Som en la gestació d’un moviment ampli ciutadà, sobiranista i republicà, des del factor social i la consciència de la necessitat de resolució del fet nacional. Un moviment que vol néixer i nodrir-se sobretot des de la base de la societat, de la gent dels barris, pobles i ciutats, del camp i de les empreses.
Hi ha un anhel popular potent i massiu per la sobirania i la independència, Un país en comú
pretén ser el ferment cabdal que faciliti l’acord unitari democràtic rupturista, amb l’exercici del dret a l’autodeterminació, com un referèndum que sigui efectiu, per una sobirania constituent republicana catalana.
És vital un acord, explícit o tàcit, entre l’independentisme i el sobiranisme, per aconseguir força suficient cívica popular republicana.
El president Rajoy des del govern estatal del Regne, i la vicepresidenta Soraya de Santamaría des de Reus, han reiterat que el seu diàleg no incloïa cap Referèndum. La defensa de la legalitat constitucional de 1978 del Regne d’Espanya procura dividir i confrontar el poble de Catalunya per bloquejar la voluntat de sobirania, mentre es colpeix i sotmet a la gent treballadora catalana i espanyola als dictats del poder econòmic i les normatives de la UE.
El president Puigdemont anuncia que no es presentarà a la reelecció però, ho compleixi o no, el què sí ha de fer és el referèndum. La Cimera del Pacte nacional del referèndum és un bon pas, com ho és l’enunciat “Catalunya es constitueix en una República de dret, democràtica i social” de l’acord per la desconnexió entre JxSí i CUP; tanmateix no es tracta d’aigualir-ho amb uns Pressupostos que no arribin als ingressos i despeses mínimes per una política econòmica social.
Un país en comú, ERC i CUP, han d’ajudar a que el PDECat faci un pas al costat, per bastir un escenari amb un president d’esquerres d’una generalitat republicana. Millor si és En Comú.
Apunta’t i participa: https://participa.unpaisencomu.cat/users/sign_up. 12 de gener de 2017.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario